LIGAMENTOPLASTIKA
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 30, 2008 9:22 pm
LIGAMENTOPLASTIKA
Operisao sam prednje ukrstene ligamente desnog kolena u februaru 2008. Pre povrede i operacije aktivno sam se bavio sportom (fubalom). Nakon operacije odradio sam 6 nedelja terapije (elektro,krio,i fizikalnu terapiju ) i bio u banji na oporavku 15 dana. Kasnije sam nastavio da radim vezbe jacanja misica i pokretljivosti kolena.Popravio sam kondiciju svakodnevnim trcanjem,i nisam imao nikakvih problema kod pravolinijskog kretanja. Prilikom svake promene pravca i ritma,imam osecaj kao da se koleno pomeri u stranu (ispada). Tad osecam jake bolove i veliki otok koji je danima prisutan. Pokusao sam i da igram fudbal sa milerovim steznikom sa silikonskim sipkama,ali nije mi pomogao. Interesuje me koliko zapravo traje oporavak od ovakve povrede i koja je najbolja terapija?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 3:13 pm
imam isti problem samo kod mene je pokidano sve i acl i pcl-ligamenti.kolateralni medijalen i meniskus medijalen.znaci predni ukrsteni ligament sam operisao 15 mart -banji,masazi i sta jos ne i nista bolje.ovakva povreda retko je ima ali jas sam srecnik pa eto-mucim se 9 meseca a procice jos toliko.posto kvadriceps je slab a i ostala misica oko kolena molim neko da posalje neke nove vezbe sta bi mogao da vezbam kod kuce.inace nisam se nadao na na tako kompliciranija povreda i operacija.