LIGAMENTOPLASTIKA

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
jelinovicz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 30, 2008 9:22 pm

LIGAMENTOPLASTIKA

Post od jelinovicz »

Operisao sam prednje ukrstene ligamente desnog kolena u februaru 2008. Pre povrede i operacije aktivno sam se bavio sportom (fubalom). Nakon operacije odradio sam 6 nedelja terapije (elektro,krio,i fizikalnu terapiju ) i bio u banji na oporavku 15 dana. Kasnije sam nastavio da radim vezbe jacanja misica i pokretljivosti kolena.Popravio sam kondiciju svakodnevnim trcanjem,i nisam imao nikakvih problema kod pravolinijskog kretanja. Prilikom svake promene pravca i ritma,imam osecaj kao da se koleno pomeri u stranu (ispada). Tad osecam jake bolove i veliki otok koji je danima prisutan. Pokusao sam i da igram fudbal sa milerovim steznikom sa silikonskim sipkama,ali nije mi pomogao. Interesuje me koliko zapravo traje oporavak od ovakve povrede i koja je najbolja terapija?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Oporavak traje od 6 meseci do 3 godine!

Sve zavisi od MNOGO faktora!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Popasrb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 01, 2008 11:20 pm

Post od Popasrb »

A sta ti je rekao doktor koji te je operisao, da li ti je rekao da igras fudbal?

Ne znam da li ces ikada moci da se bavis fudbalom kao ranije.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Da bi vase koleno moglo da izdrzi nagle promene pravca morate ga ojacati kroz zatvoreni kineticki lanac i to laganim ukljucivanjem svih struktura zgloba.
Nadjite terapeuta koji moze ovo da vam pokaze,Kanadska skola ima mnogo uspeha sa ovakvim pristupom.Pozz
ackiomakedonija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 3:13 pm

Post od ackiomakedonija »

imam isti problem samo kod mene je pokidano sve i acl i pcl-ligamenti.kolateralni medijalen i meniskus medijalen.znaci predni ukrsteni ligament sam operisao 15 mart -banji,masazi i sta jos ne i nista bolje.ovakva povreda retko je ima ali jas sam srecnik pa eto-mucim se 9 meseca a procice jos toliko.posto kvadriceps je slab a i ostala misica oko kolena molim neko da posalje neke nove vezbe sta bi mogao da vezbam kod kuce.inace nisam se nadao na na tako kompliciranija povreda i operacija.
Odgovori