sta je ovo?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
violeta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 21, 2004 3:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

sta je ovo?

Post od violeta »

Moj sin (16 meseci), ima ekcem u pecatima skoro svuda po telu.
Vec neko vremem (meseci su u pitanju), u dodnjem delu grudi, blize pazuhu, ima neki mehuric. Nismo obracali paznju na to, mada nisam ni imala neko objasnjenje sta je to.
Sada primetih da je to pocrvenenlo, i da ima jos dve crvene tackice u blizini. Inace izgledaju kao plih.

Sta to moze biti? Ima li veze sa ekcemom? Treba li ici lekaru?
evo slike
Slika
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Preporucujem vam da pokrenete slucaj na besplatnom teledermatoloskom servisu www.doktor.rs/telemedicina

Fotografije koje tamo saljete mogu videti samo medicinski strucnjaci a pored ovoga novi sistem ima i niz drugih prednosti.

Koristiti isto ime i sifru kao na forumu.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Da li mehuric prska i izlazi tecnost ili je cvrte konzistencije. Kada prsne ako prska da je ostaje vlszna osnova- erozija kao kad se izgori na suncu ili se napravi zulj od cipele. Ovako poi slici meni lici na virusnu infekciju -Moluscum contagiosum. Probajte da mi odgovorite na pitanja i da mi ev. posaljete malo bolju slicicu iz blizine.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Taj mehuric je tu vec neko vreme, ja mislim nekoliko meseci. Nije bilo prskanja, ostao je nepromenjen, ali nije ni cvrst. Sda je pocrveneo i pojavilo se jos nekoliko tackica pored. Izgleda bas kao plih.

Koliko je ozbiljna ta infekcija koju pominjete :(
goranai
Saradnik

Post od goranai »

da li ima tecni sadrzaj-ev krv ili je iznad nivoa koze elasticno i mekano. Moluscum nije opasan ali se siri pa se treba javiti lekaru
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

iznad nivoa koze je, mekano i izgleda bas kao plih, ili zulj.
Kako se leci? Gde mogu da vodim dete kod dermatologa?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

javite mi se kada se vratim iz Bratislave 04.12. 05.
Odgovori