Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Moj sin (16 meseci), ima ekcem u pecatima skoro svuda po telu.
Vec neko vremem (meseci su u pitanju), u dodnjem delu grudi, blize pazuhu, ima neki mehuric. Nismo obracali paznju na to, mada nisam ni imala neko objasnjenje sta je to.
Sada primetih da je to pocrvenenlo, i da ima jos dve crvene tackice u blizini. Inace izgledaju kao plih.
Sta to moze biti? Ima li veze sa ekcemom? Treba li ici lekaru?
evo slike
Da li mehuric prska i izlazi tecnost ili je cvrte konzistencije. Kada prsne ako prska da je ostaje vlszna osnova- erozija kao kad se izgori na suncu ili se napravi zulj od cipele. Ovako poi slici meni lici na virusnu infekciju -Moluscum contagiosum. Probajte da mi odgovorite na pitanja i da mi ev. posaljete malo bolju slicicu iz blizine.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Taj mehuric je tu vec neko vreme, ja mislim nekoliko meseci. Nije bilo prskanja, ostao je nepromenjen, ali nije ni cvrst. Sda je pocrveneo i pojavilo se jos nekoliko tackica pored. Izgleda bas kao plih.