razlika aterom i lipom (masno tkivo)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
viktorbgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 25, 2005 11:53 pm

razlika aterom i lipom (masno tkivo)

Post od viktorbgd »

Na vratu mi se pojavilo pre nekih dve i po godine kao podkozna bubuljica. Par puta sam istisnuo, kao bubuljica je bilo malo gusce. Vremenom je postalo malo tvrdje i povecava se sporo, bukvlano neprimetno i mozda kada diram. Imao sam nekada davno sa druge strane lica nesto slicno, an obrazu, pa sam operacijom uklonio. Ostao mi je oziljak malecni doduse ali opet, tu je. Interesuje me prvo da li je ovo aterom ili lipom ili mozda nesto trece? Napominjime da me ne boli, da ga ni ne osecam nikako i da je jajastog oblika, oko jedan centimetar velicine podkzono. I interesuje me da li postoji neki drugi nacin osim noza da se ovo ukloni? Probao sam neko vreme da koristim kao zagrejanu krisku crnog luka pa tako mozda nedelju dana i pomislio sam da se istisnulo, kao sto se i desilo, ali ne do kraja, to je bilo pre godinu i po mozda, posle 4 meseca od pojavljivanja. Medjutim ta "masna caura" se ponovo napunila. Svaka pomoc a da nije "idi pod noz, to nije nista" je prihvatljiva, napominjem da je mesto malo gadnije za seckanje jer je sa leve strane vrata.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Da li se koza iznad promene moze pomerati ili je vezana za promenu. Da li se promena pomera u odnosu na podlogu. Kako ste mi opisali trajno resenje ce biti po svoj prilici uz pomoc radikalnih metoda.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori