ENTEROCOCCUS

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
acidem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 10:03 pm

ENTEROCOCCUS

Post od acidem »

ENTEROCOCCUS spp. - cista kultura
NIJE izolovana CANDIDA spp.
Napomena: Moguća je kontaminacija sperme florom sa kože spoljnog orificijuma uretre.

Meni kao laiku ovo nije jasno, pa bih želeo da znam đta tačno znače ovi pojmovi...
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Enterococcus je bakterija koja je normalni stanovnik crevnog trakta koja lako moze da se nadje na kozi oko otvora uretre pa je moguce da je uzorak sperme zagadjen prilikom ejakulacije.
Candida su gljivice i one nisu izolovane.

Pokusala sam da ti pojasnim, nadam se uspesno :wink:
acidem
Novi član
Novi član

Zahvalan!

Post od acidem »

Uradio sam nalaz spermokulture u BioMedica i dobio ANTIBIOGRAM na Enterococcus spp.

PENICILLIN G S
AMPICILLIN S
TETRACIKLINI R
CHLORAMPHENICOL S
ERITHROMYCIN R
CIPROFLOXACIN S
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Re: Zahvalan!

Post od Djuu »

acidem napisao:Uradio sam nalaz spermokulture u BioMedica i dobio ANTIBIOGRAM na Enterococcus spp.

PENICILLIN G S
AMPICILLIN S
TETRACIKLINI R
CHLORAMPHENICOL S
ERITHROMYCIN R
CIPROFLOXACIN S
Pa da, uradili su ti antibiogram za Enterococcus ali praksa za takve slucajeve je da se ipak napise napomena da je moguca kontaminacija uzorka. Konacnu odluku o terapiji donosi tvoj lekar na osnovu klinicke slike i anamneze. Tj. ako imas neke tegobe sigurno ces dobiti terapiju na osnovu AB.
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Enterokok se lako lijeci. Ja sam ih vaginalno ''izbacila'' samo sa vaginaletama Ampicilina.
acidem
Novi član
Novi član

Post od acidem »

Nemam nikakvih problema. Zahvalan na odgovorima...
ZdravKoDren
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 04, 2008 2:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ZdravKoDren »

ja već odavno sumnjam da imam neku bakteriju. I evo sad pretpostavljam da se možda radi baš o Enterokoki. Ovako, na izlazu uretre, tj. na vrhu glavića, imam neko crvenilo, a kad malo raširim otvor uretre, u kanalu vidim malo crvenila. Po vašoj priči ovdje na forumu, pretpostavljam da imam enterokoku, ako uopšte imam neku bakteriju. radio sam test na hlamidiju, i bio je negativan. Ne bih da ga radim opet, stvarno je neugodno, pa bih vas zamolio da mi kažete da sli smijem lečiti ovu pojavu iako ne znam sto posto da je to enterokoka? I kako se to liječi? Šta savjetujete? Mnogo hvala i veliki pozdrav
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član

Post od seven.maja »

Bris uretre je vrlo neprijatan, zato nadji dobru laboratoriju gdje ces uraditi spermokulturu. Kad se izoluje bakterija, odredi se terapija i to je to.
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

seven.maja., zanima me oko vaginalnog enterokokusa.

Ja imam kombinovano sa eserihijom. Ona mi se vec nekoliko meseci ponavlja sto urinarno sto ginekoloski, a sada se pojavio i enterokokus. Partneru je u redu i spermokultura i bris uretre. Napila sam se raznih antibiotika po antibiogramu, ali ovo se vraca. Imam Kronovu bolest i jako mi smeta toliko antibiotika.

Enterokokus je bio osetljiv samo na ofloxacin (visiren, floxin), jer sam na penicilate, a time i na ampicilin alergicna. Ispila sam 9 dana antibiotika i mislim da imam bolove u ligamentima od njega. Pitam se sta za dalje, jer jos imam peckanje! Vaginalno sam dobila poliginax (ne bih rekla da mi je pomogao). Na moje pitanje da li moze apoteka da pravi vaginalete po antibiogramu dr je rekla da to nije dovoljno za izlecenje.

Zanima me u kojim apotekama se to pravi. Pozdrav.
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član

Post od seven.maja »

On obicno prati esherihiu (dodje nesto kao njezin satelit). U mom slucaju je samo on izlovan (nasrecu). Kako se to kod tebe ponavlja (i pored terapija antibioticima), ti moras da se pozabavis svojim imunitetom. Ne znam sta smijes, a sta ne ne zbog svoje probave.
Citala sam da su zene uspjevale da se izbore kapsulama brusnice.

Mozda ce naici neko ko je imao isti slucaj.
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član

Post od seven.maja »

Ono sto sam zaboravila da napisem je cinjenica da je enterokok daleko lakse izbaciti napolje :) nego esherihiu
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član

Post od seven.maja »

Ejmi napisao:
Zanima me u kojim apotekama se to pravi. Pozdrav.
Ja sam ih kupila u Banjaluci (odakle i jesam) u apoteci 1.maj u Gospodskoj ulici. Uocila sam da su vaginalete iz njihovog laboratorija.
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Ok, hvala, ja sam iz Beograda. Ali kao da sam iz najgore sume, posto ovu jednostavnu informaciju da se prave vaginalete po antibiogramu nisam dobila od dr! Raspitacu se po apotekama. Sigurno da je to bolje resenje od poliginax vaginaleta.

Brusnica i vecina biljnih alternativa je od eventualne koristi za urinarne infekcije, za vaginalne ne verujem. U pravu si, i ja pretpostavljam da mi je to do imuniteta. Pred ciklus eserihija i orl infekcija sada su mi obavezne :( . Hvala jos jednom na odgovoru.
momak_89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 22, 2007 8:50 am

Post od momak_89 »

Ја се са том ентерококом патим већ дуже време. Наиме, пре око годину дана сам сазнао да је имам (нађена у сперми), и симтоми су баш то црвенило око отвора уретре, које се проширује на цео гланс када ејакулат дође у додир са кожом гланса (нпр. после сексуалног односа). Уопште се не лечи лако како је неко овде написао, јер је ужасно упорна и нон-стоп се враћа. Мене само занима једна ствар коју мисам питао уролога, а негде сам видео на нету...

Јел истина да та бактерија ако је у сперми може да изазове стерилитет?
Odgovori