Da li mozete da mi napisete nesto vise o moraxella catarrhal
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Da li mozete da mi napisete nesto vise o moraxella catarrhal
recite mi nesto vise o tome ,nasli su to u brisu nosa moje 6.godisnje cerke !!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moraxella catarrhalis ili Branhamella catarrhalis kako se drugachije naziva je gram negativna aerobna diplokoka koja obichno kod ljudskog roda se mnozi u respiratornom sistemu ali i da izazove respiratorne infekcije.
Moxarelu ej otkrio Victor Morax, Svajcarski oftamolog, koji je izolovao i opisao na osnovu kataralnih zapaljenja koaj je pronashao u ochnom kanalu kojim se bakterija slivala niz grlo i izazivala jake prehlade i zapaljenja.
Bakterija izaziva bronhitise, sinuzitise, laringitise i upale srednjeg uha.
Povezanost postoji i sa bronhopneumonijom i HOBP.
Lechenje se sprovodi antibioticima, specifichnim pristupom lechenja jer neki delovi ove diplokoke pokazuju rezistentnost na penicilin ali se mogu lechiti erotimicinom, amoksicilinom.
Trajanej lechenja ce zavisiti od toga koiko se bakterija razvila tj koliku je koloniju napravila i gde!
Moxarelu ej otkrio Victor Morax, Svajcarski oftamolog, koji je izolovao i opisao na osnovu kataralnih zapaljenja koaj je pronashao u ochnom kanalu kojim se bakterija slivala niz grlo i izazivala jake prehlade i zapaljenja.
Bakterija izaziva bronhitise, sinuzitise, laringitise i upale srednjeg uha.
Povezanost postoji i sa bronhopneumonijom i HOBP.
Lechenje se sprovodi antibioticima, specifichnim pristupom lechenja jer neki delovi ove diplokoke pokazuju rezistentnost na penicilin ali se mogu lechiti erotimicinom, amoksicilinom.
Trajanej lechenja ce zavisiti od toga koiko se bakterija razvila tj koliku je koloniju napravila i gde!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.