Discus hernia i epiduralna anestezija

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Masha23
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Discus hernia i epiduralna anestezija

Post od Masha23 »

Postovani,
U 21. sam nedelji trudnoce (druga trudnoca, jedan porodjaj pre 6 godina normalan).
Letos, neposredno pre ostajanja u dr. stanju, sam se bila totalno ukocila u lumbalnom delu kicme i primila 14 injekcija diklofen + bensedin.
[b]Dg. lumbo ishialgia i pocetna discus hernia.[/b]
Posto sam zelela da se porodim sa epiduralnom anestezijom, ginekolog mi je rekao da moram prethodno da proverim sa ortopedom da li smem da primim takvu vrstu anestezije, obzirom na dg koju imam.
Na forumu ginekologije procitala sam razna iskustva zena, koje su imale slicne ili pak iste probleme kao i ja i uspesno su se porodile epiduralom.
Molim Vas za neki savet.
Hvala puno unapred,
Masha
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Diskus hernija prestavlja pomeranje diskusa u kicmeni kanal i nekada dovodi do pritiska na nervne korenove. Problem sa epiduralnom anestezijom je sto ona zahteva slobodan kicmeni kanal da bi kateter za anesteziju mogao da se uvede unutra. manaj hernija u nacelu ne predstavlja problem. Da li je ovakva vrsta anestezije moguca ili ne, tesko je odgovoriti bez snimka kicmenog kanala koji se dobija ili magnetnom rezonancom ili mijelografijom.
Odgovori