Imam 14 godina,
u poslednjih 6 dan otezano disem(nedostatak vazduha),ponekad praceno bolom u plucima, a od pre dva dana sam poceo da kasljem.
Danas sam isao kod doktorke(opste prakse) i rekla je da nista nema na plucima.Dala mi je da pijem pressing, ali njega sam vec pio 3 dana,kada su poceli simptomi i nista mi nije pomogao.
Dala mi je i nalaz urinokulture, u kome su PRONADJENE BAKTERIJE:
Klebsiella pneumoniae 100 000 CFU/ml
Pseudomonas aeruginosa 100 000 CFU/ml
Da li ove bakterije mogu da imaju veze sa tim i kakve su to bakterije u opste?
Pluca i bakterije u urinu
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Klebsijela je relativno čest nalaz kod ljudi na koži, u ždrelu, urogenitalno i gastrointestinalno, i nije tako ''specijalna'' klica.
Kod novorođenčadi može biti opasna ako se ne izleči kod trudnica.
Klebsijela je stanovnik debelog creva. Važno je takođe i koliki je broj bakterija, jer se ispod 10.000 ne lece.
E. coli, klebsijela i enterokok te gljivice kandide nalaze se kao fiziološka flora u manjem ili većem broju u debelom crijevu. Prilikom spolnih odnosa ili nepravilnog pranja spolovila (potezi rukom od straga prema napred prilikom tuširanja i brisanja.)
Potrebno je istovremeno napraviti bris grlića maternice, mokraćne cevi i debelog creva.
Ako se izoluje ešerihija iz svih briseva rade se serološki testovi i antibiogrami da se utvrdi radi li se o ascedentnoj autoinfekciji. Ako nije autoinfekcija treba napraviti mikrobiološku obradu urina ili ejakulata vašeg partnera.
Kod novorođenčadi može biti opasna ako se ne izleči kod trudnica.
Klebsijela je stanovnik debelog creva. Važno je takođe i koliki je broj bakterija, jer se ispod 10.000 ne lece.
E. coli, klebsijela i enterokok te gljivice kandide nalaze se kao fiziološka flora u manjem ili većem broju u debelom crijevu. Prilikom spolnih odnosa ili nepravilnog pranja spolovila (potezi rukom od straga prema napred prilikom tuširanja i brisanja.)
Potrebno je istovremeno napraviti bris grlića maternice, mokraćne cevi i debelog creva.
Ako se izoluje ešerihija iz svih briseva rade se serološki testovi i antibiogrami da se utvrdi radi li se o ascedentnoj autoinfekciji. Ako nije autoinfekcija treba napraviti mikrobiološku obradu urina ili ejakulata vašeg partnera.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.