Zovem se Vladisavljevic Milan i imam alopeciju totalis.imao sam dva puta alopeciju aretu u razmaku od dve godine ali mi se kosa vracala.God 1986 pojavljuje mi se treci put kao areata ali posle prelazi u totalis.Hteo bih da zamolim ako neko ima savet za neki lek ili lecenje,uz napomenu da dugo nisam primenjivao nikakve tretmane lecenja.
Unapred hvala
Alopecija
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
odgovor
Hvala sto ste odgovorili na moje pitanje , u mom slucaju doslo je do totalnog opadanja prvo na glavi a ond pazuh i ostali delovi.Ranije sam imao jaku kosu i obrve mada na ostalim delovima nisam imao izrazenu maljavost nego sto bi rekli normalnu.Koza mi je suvlja a i danas mi se povremeno nadziru dlake uglavnom na glavi u glavnom u obliku belih paperija a neki put i crna dlaka.Preglede sam vrsio kompletne i svi su bili u normali,naveo bih da sam najbolji rast kose imao kad sam koristio hormonalni lek ali nazalost nemogu da se setim naziva,tada sam poceo da dobijam izraziti rast kose u prednjem delu glave de je i poslednji deo gde mi je opala,ali su mi lekari prekinuli terapiju tako da se sve vratilo u isto stanje.Dobijo sam i gel za cirkulaciju koji sam nanosijo na glavu i uglavnom su mi poceli da se nadziru crni folikuli ali bez rasta kose.Napominjem da dugo nisam koristio nikakve lekove za kosu oko 10 godina a jos uvek mi se pojavljuju paperija a i poneka dlaka sto me navodi navodi da mozda postoji neki nacin da se ozivi koren kose ako je to moguce.Jos jedamput vam hvala sto ste mi odgovorili a ako imate jos pitanja vi mi pisite.