povecani bilirubini

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
jovanovicsuncica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 7:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

povecani bilirubini

Post od jovanovicsuncica »

zanima me jedna interesantna stvar bilirubin ukupni i direktni su mi povecani jetrena transaminaza isto ggt takodje,na sistematskom pregledu razgovor sa specijalistom medicine rada je bio cisto obavestajnog karaktera a izvestaj u firmi je glasio da sam sposoban za rad a zabranjuje se apsolutna upoterba alkoholnih pica ALI JA NE PIJEM ALKOHOL NIKAKO sta sad da radim i zbog cega jos moze da se iskomplikuju jetrene analize :cry:
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Vise je mogucnosti,mozda se zuc ne izlucuje lako kroz zucne kanale pa dolazi do holestaze-zastoja zuci zbog kojih su nalazi bilirubina i transeminaza veci.Proverite i alkalnu fosfatazu,uradite ultrazvuk.Sa spiskom svih lekova koje,eventualno,koristite,obratite se gastroenterologu,ovo je samo jedna mogucnost,doduse cesta u nasem narodu...
jovanovicsuncica
Novi član
Novi član

hvala puno AP je vec odradjena lekove trenutno ne pijem nikakve,znaci da mi preostaje ovo ostalo ali i to nije malo i hvala puno!
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Re: povecani bilirubini

Post od severus »

jovanovicsuncica napisao:zanima me jedna interesantna stvar bilirubin ukupni i direktni su mi povecani jetrena transaminaza isto ggt takodje,na sistematskom pregledu razgovor sa specijalistom medicine rada je bio cisto obavestajnog karaktera a izvestaj u firmi je glasio da sam sposoban za rad a zabranjuje se apsolutna upoterba alkoholnih pica ALI JA NE PIJEM ALKOHOL NIKAKO sta sad da radim i zbog cega jos moze da se iskomplikuju jetrene analize :cry:
Navedite tacne nalaze hepatograma!!!
jovanovicsuncica
Novi član
Novi član

ukupni bilirubin-42,2umol/L;direktni bilirubin-7,4umol/L;alt-56U/L;holinesteraza-12171UI/L;ggt-35,16U/L.jnavedene su sve povecane vrednosti od 12.2 2008.hvala na pomoci ja se nadam da cemo nesto napraviti jer smo u sredini gde su doktori jako sujetni i jako im je tesko da daju samo savet i porazgovaraju uopsteno sa ljudima koji imaju problem.
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

Danas sam uradila kompletne biohemijske i hematoloske analize krvi, i sve je ok osim direktnog bilirubina koji je 4,1 (ref. vrednosti od 3,4).
Ukupni bilirubin je 17,7 (ref.vr. 5-20), ALT [SGPT] 31 (ref.vr. do 34), AST [SGOT] 27 (ref.vr. do 31).
Ne pijem Coca-Colu, niti jedem majonez. Takodje nisam pila lekove, osim sto pijem neke vitamine za sportiste (a nisam sportista).
Zanima me da li bi ovi rezultati mogli biti posledica toga sto pijem jake vitamine? Da li bi povisen direktni bilirubin trebalo da me zabrine?
Hvala na odgovoru!
Odgovori