Kapsaicin, za dr Goranu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
baki-smit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 25, 2005 1:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kapsaicin, za dr Goranu

Post od baki-smit »

Procitao sam na netu da su naucnici, japanski valjda :-? , nasli da kapsaicin zajedno sa minoksidilom daje odlicne rezultate. Sta vi mislite o tome, koliko kapsaicin stvarno pomaze? U kom obliku se primenjuje, jer znam da se koristi kod reumatizma, jel taj tonik ili sta vec moze da se stavlja i na glavu? Takodje sam negde procitao da je kapsaicin jedan od molekula koji uzrokuju bol, pa zato i osecamo ljuto, ali ako se preforsira, kao kod reume, UBIJA celiju pa tako, gle paradoksa, celija ne provodi bol i kapsaicin deluje kao analgetik?!
Koliko ima istine u svemu tome i kako bi kapsaicin delovao na kozu glave i na folikule dlake?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

capsaicin je ekstrakt ljute papricice, on izaziva hiperemiju, siri krvne sudove i deluje na receptore za bol- koristi se kod bolne neuralgije kod herpesa zostera. Niasam nasla da deluje kod opadanja kose, ali sam nasla ozbiljan naucni rad na medline sistemu o efikasnosti ekstrakta belog luka.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori