Mislim da mi to zovemo kondilomi.
U sustini ne bi se ni javljao da mi je jasno da imam neku vrstu kondiloma ili ti HPVirusa ali mi nije jasno sta imam...
U sustini ja sam primetio jedno 3 kao neke sitne(vrlo male, malo duguljaste) izrasline na kozici penisa(u onom delu koji ide preko penisa kada se savije, tj. ne vidi se kada predje preko glavica).
To sam skoro primetio(pre 2 nedelje) pa ne znam sta je, jednu sam otkinuo slucajno, izasla je krv(pokupio sam to dezinfikovao itd.), pa se ona ponovo vratila ali malo drukgacija ili mi se samo cini.
Ne svrbi me, ne boli me, nije grupisano nego su razbacane, i recimo ova sto je najbolje vidim izgleda kao onaj neki duguljasti mladez sto ponekad izraste na telu u boji koze. Za sad nisam primetio da se nesto menjaju.
Da li ovo moze biti nesto drugo ili na sta vam lici?
Pogledao sam ostale teme ali nisam nasao da neko ima ovakvo iskustvo.
Hvala vam veliko!
HPV
Hocu sutra najverovatnije, da li znate nekog dermatovenerologa u Novom Sadu? Isao bih ja u studentsku bolnicu, ali sam poceo da radim pa su mi knjizicu prebacili na radnicko osiguranje, mada sam i dalje i student ali nece izgleda da me prime... Voleo bih da odem direktno kod dermatovenerologa...
Meni nije jasno kaze uklanjanje boli ali ja sam recimo ovaj jedan slucajno otkinuo, nista nisam osetio...
U sustini sad me nervira ako imam to, ne znam ni kad sam dobio ni kako.
To je tako sitno 1-2 milimetra u precniku... Ali znam da nije bilo tu.
Hvala.
Meni nije jasno kaze uklanjanje boli ali ja sam recimo ovaj jedan slucajno otkinuo, nista nisam osetio...
U sustini sad me nervira ako imam to, ne znam ni kad sam dobio ni kako.
To je tako sitno 1-2 milimetra u precniku... Ali znam da nije bilo tu.
Hvala.
Gde god da idete, verovatno ne primaju bez uputa pa bi trebalo da odete u ambulantu gde pripadate, ako vas vec u studenskoj ne primaju.To se prenosi sexualnim kontaktom i mogli ste davno dobiti. Ali ne razmišljajte o tome, možda je nešto drugo.Ima raznih metoda za uklanjanje. Jako je dobro što ćete tako rano otići na pregled dok se to nije jako proširilo, ako su to kondilomi. Javite kakvi su rezultati.Pozdrav
Dijagnoza: Condilomata Acuminata
terapija: Tecni azot + Pedofilin = 1 x nedeljno
Imam 4 mala...
Da li mi jos nesto preporucujete osim ovoga?
Kaze trebalo bi od dve terapije da prodje, ali moze da se vrati, za sad sam uradio jednu.
Da li to moze da se vrati za recimo 5 godina ako se sad uklone?
Hvala
terapija: Tecni azot + Pedofilin = 1 x nedeljno
Imam 4 mala...
Da li mi jos nesto preporucujete osim ovoga?
Kaze trebalo bi od dve terapije da prodje, ali moze da se vrati, za sad sam uradio jednu.
Da li to moze da se vrati za recimo 5 godina ako se sad uklone?
Hvala
Ako Vam se ne pojave ponovo u narednih godinu dana, mala je verovatnoca da ce se ponovo javiti, osim ako Vam nekada znatno ne opadne imunitet, tad postoji verovatnoca da ce se ponovo aktivirati - ovo je iz prakse, a dok teorija kaze da uvek postoji verovatnoca da ce se kondilomi ponovo javiti, jer terapijom Vi njih ne izlecite, nego samo zalecite. HPV (humani papiloma virus) daje Condilomata acuminata, i taj virus zauvek ostaje tu negde u Vasim celijama, neaktivan - ako Vam je dobar odbrambeni celijski mehanizam. Nisam napisala ovo da Vas uplasim, nego da Vam pojasnim, a praksa kaze da ako ih terapijom uspesno skinete, ne vrate se u narednih godinu dana, vodite racuna o jacanju svog imunog sistema (vitamini, Echinacea, voce, proteini...), trebalo bi da budete bez brige! Svakako, upotreba kondoma je obavezna.
Sto se tice prepisane terapije, to Vas lekar koji Vas je pregledao najbolje zna, i sigurno Vam je prepisao najefikasniju terapiju, tako da ovako preko neta niko ne bi trebalo nista dodatno ni da preporuci niti da oduzme
Veliki pozdrav
Sto se tice prepisane terapije, to Vas lekar koji Vas je pregledao najbolje zna, i sigurno Vam je prepisao najefikasniju terapiju, tako da ovako preko neta niko ne bi trebalo nista dodatno ni da preporuci niti da oduzme

Veliki pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da, ali ne zbog kondiloma jer kondom nije efikasna zastita od HPV virusa. Jedina efikasna zastita je apstinencija, ali ni to nije garancija posto sexualni put prenosa nije jedini, naprotiv.Sombrita napisao:Svakako, upotreba kondoma je obavezna.
Ovo je samo u teoriji. Nazalost u praksi nije tako, i treba uvek otici kod vise lekara, za neke ozbiljnije stvari, kondilomi i nisu nesto sto je alarmantno (posebno za muskarce)..
Sto se tice prepisane terapije, to Vas lekar koji Vas je pregledao najbolje zna, i sigurno Vam je prepisao najefikasniju terapiju, tako da ovako preko neta niko ne bi trebalo nista dodatno ni da preporuci niti da oduzme![]()
Veliki pozdrav
Bye bye little lady
Posle par przenja tecnim azotom, stalno su se vracali, pa sam puzirao jedno vreme i sami su se povukli uz jaku imunolosku potporu raznoraznih imuno ojachivacha. Evo nema ih vec 2-3 meseca.
Tako da bar sto se muskaraca tice probajte sa jacanjem imuniteta ako kondilome nema u velikom broju.
Pozdrav i hvala.
Tako da bar sto se muskaraca tice probajte sa jacanjem imuniteta ako kondilome nema u velikom broju.
Pozdrav i hvala.