Pao sam i udario laktom u beton. U principu ne osecam nikakav bol, ili tegobe (samo prvih nedelju dana sam imao mali podliv - masnicu, ali nista neuobicajeno za takav pad). Od povrede je proslo mesec dana, i nastavio sam da se bavim teretanom kao i do sada (u tom periodu sam mirovao i nisam trenirao). Primetio sam da sam drasticno izgubio snagu u desnoj (povredjenoj) ruci , moja licna procena je preko 50%. Ranije sam mogao da uradim 10 i vise zgibova za zagrevanje, a sada ne mogu ni jedan, tj svaki radim samo levom rukom, a desna ne radi (inace sam desnjak i to mi je jaca ruka), i pomera mi se u neki neprirodan polozaj. Siguran sam da nisam nista slomio, jer sam posetio lekara (doduse studentskog) koji je procenio da mi nije nista. Ja se ne slazem sa njegovom konstatcijom jer stvari definitivno nisu iste i ne idu na bolje vec duze vreme.
Napomena vezana za moj problem je ta da u tricepsu jedino nisam izgubio snagu i sve vezbe radim kao i do sada.
Nikada se nisam suocio sa ovakovim problemom pa bi mi svaki savet bio dobrodosao.
Unapred Hvala
Gubitak snage u ruci posle pada
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Potrebno je uraditi dobru dijagnostiku koja podrazumeva uz mekih tkiva,ortopeda ,fizijatra ili u krajnjoj liniji neurologa da se vidi da li postoji povreda nerva.Sve ovo naravno ne mozete raditi napamet vec je potrebno da vas neko uputi sta od dijagnostike da uradite te je moj predlog da vas pogleda neki ortoped ili fizijatar koji ce vas uputiti dalje.
Hvala puno na savetu, i ja sam se plasio da mi mogla biti povreda nerva. Ali imam veliki problem. Iako sam sugerisao fizijatru da nisam dobro, on nije hteo da me uputi nigde.. Ne znam sta da radim, privatnici kostaju previse a ovi obicni ne zele da se smaraju ili jednostavno ne znaju.. Svaka povreda im je ligament tetiva ili istegnuce necega, a terapija im je "miruj, bice (valjda) dobro pij i vitamine.. " i slicno tome. Da li znas mozda gde ima neko ko moze zapravo to da pogleda, snimi sta god ? Ja sam iz Novog Sada, ali nikada ranije nisam imao potrebe za ovakvim stvarima tako da ne znam gde da idem.
Hvala unapred !
Hvala unapred !