Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.
dakle ukloko sam davao krv redovno da li su oni prilikom svakog davanja proveravali dal je ta krv HIV pozitivna? i recimo da se ispostavi da jeste da li obaveste davaoca?
Naravno....
Pri svakom dobrovoljnom davanju krvi krv se testira na hepatitise,hiv viruse i sifilis
Ako se pokaze da testovi pokazuju osjetljivost davaoc se obavjestava i pristupa se invazivnijem ispitivanju(o kojem tipu virusa se radi,kolicina virusa u krvi itd)
waltera napisao:Naravno....
Pri svakom dobrovoljnom davanju krvi krv se testira na hepatitise,hiv viruse i sifilis
Ako se pokaze da testovi pokazuju osjetljivost davaoc se obavjestava i pristupa se invazivnijem ispitivanju(o kojem tipu virusa se radi,kolicina virusa u krvi itd)
ja sam nedavno davao krv dobrovoljno i na to su mi odmah skrenuli paznju da se te analize odmah i rade, i da cu biti pozvan da odmah dodjem ako nesto nadju........