da li se prilikom davanja krvi radi test na HIV

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
djenkaNS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 10:12 am

da li se prilikom davanja krvi radi test na HIV

Post od djenkaNS »

dakle ukloko sam davao krv redovno da li su oni prilikom svakog davanja proveravali dal je ta krv HIV pozitivna? i recimo da se ispostavi da jeste da li obaveste davaoca?
waltera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 1:58 pm

Post od waltera »

Naravno....
Pri svakom dobrovoljnom davanju krvi krv se testira na hepatitise,hiv viruse i sifilis
Ako se pokaze da testovi pokazuju osjetljivost davaoc se obavjestava i pristupa se invazivnijem ispitivanju(o kojem tipu virusa se radi,kolicina virusa u krvi itd)
djenkaNS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 10:12 am

Post od djenkaNS »

waltera napisao:Naravno....
Pri svakom dobrovoljnom davanju krvi krv se testira na hepatitise,hiv viruse i sifilis
Ako se pokaze da testovi pokazuju osjetljivost davaoc se obavjestava i pristupa se invazivnijem ispitivanju(o kojem tipu virusa se radi,kolicina virusa u krvi itd)
znaci ovo stoji 100%?
ocajnik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 12:05 pm

Post od ocajnik »

ja sam nedavno davao krv dobrovoljno i na to su mi odmah skrenuli paznju da se te analize odmah i rade, i da cu biti pozvan da odmah dodjem ako nesto nadju........
wojkan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2007 1:51 pm

Post od wojkan »

kad dajes krv obicno ostavis podatke da ti jave ako nesto nije u redu.
Odgovori