Herpes simplex tip.1

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Maxima
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 05, 2007 10:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Herpes simplex tip.1

Post od Maxima »

Dobila sam herpes na gornjoj usni i kozi oko usne. Vec dva meseca uzastopno u vreme menstruacije. Posle porodjaja mi je opao imunitet i to znacajno!
Dete ima 14 meseci i jos uvek sisa ali se bojim za njega, pa me interesuje da li mu mogu preneti virus i ako ga ne poljubim.
p.s. danas je 5 dan od pojave herpesa ali se on i dalje ne sushi i ne ide na bolje.Iz njega i dalje izlazi neka vodica. Ranije nisam imala ovako izrazen i velik herpes. Lekar mi je rekao da mazem "viru merzom" ali nema poboljsanja. Sta da preduzmem?

Hvala unapred!
bojka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 20, 2007 9:27 pm

Re: Herpes simplex tip.1

Post od bojka »

Maxima napisao:Dobila sam herpes na gornjoj usni i kozi oko usne. Vec dva meseca uzastopno u vreme menstruacije. Posle porodjaja mi je opao imunitet i to znacajno!
Dete ima 14 meseci i jos uvek sisa ali se bojim za njega, pa me interesuje da li mu mogu preneti virus i ako ga ne poljubim.
p.s. danas je 5 dan od pojave herpesa ali se on i dalje ne sushi i ne ide na bolje.Iz njega i dalje izlazi neka vodica. Ranije nisam imala ovako izrazen i velik herpes. Lekar mi je rekao da mazem "viru merzom" ali nema poboljsanja. Sta da preduzmem?

Hvala unapred!
Nisam dermatolog, psihijatar sam, ali imam veliko licno iskustvo sa herpes simplex (uglavnom labialis-na usnama). Imam ga povremeno vec vise od 20 godina, ima ga i moja cerka. Kao mladja sam ga imala vrlo cesto, svaki drugi-treci mesec, kao moja cerka sada. Meni se sada drasticno proredilo pojavljivanje.
Pojavu izaziva pad imuniteta, stres, jako sunce(redovno sam ga imala na moru), menstruacija, prehlada cak i ona koja je jedva primetna.
Pre dva meseca prvi put mi se pojavio na vratu i bio je veci nego ikad, ostala je blaga hiperpigmentacija koze koja nadam se da se proci sa vremenom(vec je bledja). Uglavnom mi se uvek do sada javljao samo na desnoj strani donje usne. Cerka je imala jednom na delu izmedju gornje usne i nosa, a vidjala sam i na licu, na jagodici lica.
Sto se terapije tice, jedino Aciklovir krema vredi, mazati odmah i pre izbijanja vezikula kada se oseti samo svrab koji je prvi znak, i vise puta u toku dana. Ali najbolji efekat cini Zepter Bioptron lampa sa polarizacionom svetloscu (kupila sam je za sebe i cerku bas zbog herpesa). Znacajno usporava razvoj herpesa, skracuje vreme trajanja, ne javljaju se kraste, ne pucaju i ne krvare vezikule.
Ako herpes imate ucestalo bilo bi pozeljno uzeti i Aciklovir tab da sprecite novu pojavu virusa. Pije se 5 dana, prvi dan 3x2, sledeca 4 dana 3x1
Nije opasan jer vi taj virus herpes simplexa imate i nosite ceo zivot, pa ste verovatno antitela preneli i bebi dok je jos bila u utrobi te je necete zaraziti jer je vec bila u kontaktu sa njim
Nadam se da sam Vam barem malo pomogla svojim iskustvom
bojka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 20, 2007 9:27 pm

Post od bojka »

A za jacanje imuniteta probajte sa ECOMER zelatinoznim kapsulama od ajkuline jetre, kazu da imaju dobar efekat. Najjeftinije u Lilly apotekama. Pije se 1x dnevno
I to koristim.
Ali zapamtite BIOPTRON je zakon za herpes. Probajte u nekom Domu zdravlja koji ga ima pre nego sto kupite da se i sami uverite
Maxima
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 05, 2007 10:15 pm

Post od Maxima »

Hvala puno...jedino sto Aciklovir tablete ne smem jos da koristim jer dojim ali cu posle prestanka dojenja moci te u svakom slucaju hvala puno!!!
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

ja imam taj herpes, uvek na gornjoj usni, nekad na levoj nekad na desnoj strani. trenutno mi je na levoj, i preneo se na unutrasnjost donje usne, prvi put u zivotu.

ja koristim cinkovu pastu, jedino mi ona pomaze da mi ne buja previse. i hidrogen 3%. ali, sad je na unutrasnjoj strani, i bojim se da se ne prosiri.

da li neko zna nesto o tome da na TORLAKU moze da se napravi vakcina, ali posebno za svakog od bas njegovog herpesa, i koliko to kosta, koliko traje izrada, i drugo?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Bioptron u lecenju Herpesa!
Da nije tuzno bilo bi smesno.
To bi isto bilo kao kad bih ja u 21. veku lecila pacijente na psihijatriji (a nisam psihijatar) davajuci im da, ... Ne znam, ne mogu da smislim toliko veliku glupost.
Nadjite jednu relevantnu knjigu, ako moze stranu, gde to pise. Pod stranim, mislim relevantan udzbenik.
Odgovori