Radi se o starijoj zeni, od skoro 80 godina, koja je polomila ruku. Dijagnoza je kominutivni intraartikularni prelom distalnog radiusa (to su joj na Banjici preveli kao tezak prelom). To je ujedno i drugi lom ruke na istom mestu, tj u oblasti zgloba kod sake.
Ono sto je mene malo zabrinulo je najpre sto su joj stavili gips tako da joj je ruka fiksirana u malo neobicnom polozaju, gde je saka pod oko 45 stepeni povijena na unutra u odnosu na podlakticu, odnosno u predelu polomljenog zgloba. Da li je ovo uobicajena praksa?
Druga stvar je to sto su joj dali ciprocinal kao antibiotik, iako ima kamen i cistu na bubregu i tek pre dva meseca je zavrsila terapiju i vezbe zbog atroze. Ovde je mozda bilo indikativno to sto je prilikom loma doslo i do povrede ruke, tako da postoji i rana i otok, ali i meni i njoj ciprocilan, u kombinaciji sa ovim sto sam vec naveo, vise lici na problem nego na lek, a koliko mi se cini vise je dat kao preventiva nego terapija, jer infekcija nije ni ustanovljena. Da li da pocne da pije ovaj lek?
I jos nesto, za bolove su joj dali diklofen, a pored svega ima i ulukus zeludca. Sta je najbolja alternativa za diklofen za osobe ostecenog zeludca?
Prelom ruke
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ukoliko neko ima problema sa zelucem, dolazi u obzir da protiv bolova uzima Movalis. Po literaturi, on je znatno postedniji za zeludac od ostalih lekova protiv bolova.
Ako je polozaj ruke u gipsu dobro opisan, to odgovara polozaju u koji se ruka postavlja kod tzv. Smithovog preloma u predelu rucnog zgloba.
Ako je polozaj ruke u gipsu dobro opisan, to odgovara polozaju u koji se ruka postavlja kod tzv. Smithovog preloma u predelu rucnog zgloba.