Cjevcice-da li?

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
LittleAngel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 17, 2008 4:14 pm

Cjevcice-da li?

Post od LittleAngel »

Molim za savjet. Djevojcica ima 3,5 godina. Proslog septembra, po upisivanju u vrtic, pocele su upale uha sa temperaturom i recidivima, tako da je 3,5 mjeseci bila pod terapijom raznim atb, kapima i na kraju Fluimucil praskicima. Uoceno je tada da slabije cuje. Tek nakon 3,5 mjeseca uradjen je antibiogram i izolovana hemofilus influenca. Nakon tretmana atb po antibiogramu, Iskljucili smo je iz vrtica, odrzavali nos prohodnim i tretirali Fluimucilom 21 dan. Simptomi su prestali i nije bilo recidiva, do ove vrticke sezone.
U septembru je u nekoliko navrata, nocu, imala bol u uhu i povisenu temperaturu. Nakon doze paracetamola bi se umirila i zaspala. Nakon nekoliko takvih pojava tokom tri sedmice, uocili smo ponovno umanjenje sluha. Timpanogram je los (nemam ga trenutno ispred sebe +ne razumijem se, ali desno uho -252, lijevo -84, izvinjavam se na ovoj anti-informaciji) ORL je dijagnosticirao OMS bil. Verg.adenoides i predlaze odstranjivanje treceg krajnika i ugradnju cjevcica.
operacija treceg krajnika mi je ok, ali malo sam radila istrazivanje na netu i nasla gotovo jednako razloga za i protiv cjevcica. Molila bih za misljenje. Unaprijed zahvaljujem.
Marko...
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm

Pozdrav

Post od Marko... »

Gospodjo znam da vam nije lako.Vec smo komentarisali ugradnju cjevcica na ovom sajtu tako da se ne bismo ponovo ponavljali samo malo procesljajte sajt i naci cete komentare...sve ce biti ok pozdrav!
Odgovori