Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Pre nedelju dana mi izrasla kao groznica, ispod donje usne i to bogami velika, bilo tako nedelju dana i krasta se vec navatala, medjutim primetio sam da mi se siri sad i po licu utripovao sam se zesce, jel znate mozda u cemu je caka?
anyushkam napisao:mozda ti je neki herpes, imala je moja koleginica nesto slicno, kad je bila pod velikim stresom kad je menjala posao. zasto ne odes kod dermatologa?
Evo malo pre sam dosao sa skolsog, tamo su mi dali Enbecin da mazem i neku djavo ne znam kako se zove, jako se oseti ko na plin kad mi maze, treba da skinem krastu pa da namasem na to, a sto se sirilo kazu kao zbog toga sto sam dirao to pa mi se prenelo, a to i jeste.. U sustini nije mi rekla sta je to kao neka groznica A kako je tvoja koleginica, koliko joj je trajalo to? Zaista ogavno izgleda, ne zelim ni u grad da idem zbog toga zlo
Imas najverovatnije bakterijsku infekciju koze. Prvo, treba uzeti bris na kulturu i antibiogram, a zatim ukljuciti antibiotik u vidu kapsula ili tableta i lokalno kao mast. Podji kod drugog dermatologa. Herpes nece da se siri tako po licu posle 7 dana.
Poslusaj savet, u suprotnom, samo gubis vreme.
vojislava napisao:Imas najverovatnije bakterijsku infekciju koze. Prvo, treba uzeti bris na kulturu i antibiogram, a zatim ukljuciti antibiotik u vidu kapsula ili tableta i lokalno kao mast. Podji kod drugog dermatologa. Herpes nece da se siri tako po licu posle 7 dana.
Izvini, ali sta ti dodje antibiogram, i bris kultura lol? Antibiotike hemije i tablete za ovake manje probleme zaista ne zelim da uzimam i da se trujem, jel ti tako mislis? Kod dermatologa nisam ni bio, samo kod skolskog i oni su mi tamo rekli sta da radim i to sam i uradio, oni si kao opsta praksa sta ja znam..
pazi, mojoj koleginici je trajalo bar mesec dana, ali joj se posle skroz sredilo. nemam pojma, ne mora da znaci da je to stvarno taj herpes, nego si ti to opisao tako.
najbolje je stvarno da odes kod dermatologa, mani se lekara opste prakse. ako mozes da priustis, idi privatno da se ne smaras i ne cekas. oko 2000din je pregled, a mozes biti siguran da ce te bolje pregledati od doktora opste prakse.
vojislava napisao:Imas najverovatnije bakterijsku infekciju koze. Prvo, treba uzeti bris na kulturu i antibiogram, a zatim ukljuciti antibiotik u vidu kapsula ili tableta i lokalno kao mast. Podji kod drugog dermatologa. Herpes nece da se siri tako po licu posle 7 dana.
Izvini, ali sta ti dodje antibiogram, i bris kultura lol? Antibiotike hemije i tablete za ovake manje probleme zaista ne zelim da uzimam i da se trujem, jel ti tako mislis? Kod dermatologa nisam ni bio, samo kod skolskog i oni su mi tamo rekli sta da radim i to sam i uradio, oni si kao opsta praksa sta ja znam..
Ja pokusavam da ti pomognem, a tebi je to smesno! Vremenom ces nauciti kako se iznose stavovi kada se ne slazes s drugim ljudima.
Ne moras da pijes antibiotike, ako neces, to je tvoja stvar. I ne kazem da moras i da ti u ovom trenutku trebaju, jer te nisam videla. Ja sam samo napisala da ako se radi o Impetigu, onda mora da se uzme bris, a antibiogram meni nista ne dodje, vec se antiobiogramom odredjuje na koji antibiotik je osetljiva bakterija. Retko, moze doci i do ostecenja bubrega kod takvih "manjih problema".
I jos nesto, kada imas problem s kozom potrebno je da odes dermatologu, sto ti je i napisao anyushkam.
Hvala na odgovoru, sry ako sam te uvredio..
Nego, ovi su mi dali da mazem jodom, i da skidam kraste? omfg, kaze od moje keve drugarica, kako ne treba jod mazati i skidati kraste o.O , cc, pa nije valjda da ovi sa opste prakse toliko nemaju pojma, oticu po uput za dermatologa, cim odradim na biro za socijalno xD
E ovo mene prolazi, ispod usana vise nemam to zlo dakle povuklo se, ostalo je jos nesto malo po licu ali i to se sklanja, tako da necu ici dermatologu vec cu nastaviti sa ovom terapijom sto su mi dali ovi sa opste praske, poz i hvala na uputima i odgovorima