razlika u terapiji
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
razlika u terapiji
Nalazim se u banji ,pa me interesuje kakva je razlika izmedju DDS i IFS?Danas mi je izbacila DDS mada sam imla 20 terapija i ubacila IFS.Tamaraft nadam se da ces se javiti ti si strucnjak bas za ovo.Hvala unapred. 

Neznam ako te jos zanima odgovor na pitanje,ali cu svejedno napisat,mozda drugome pomognem.
Ovako,DDS ili dijadinamske sruje rade na ferkvencij impulsa 50 i 100Hz.
Struja se djeli na 4 modulacije,svaka ima odredenu frenkvenciju i odredeno djelvanje,ali vecinom se postize analgetski ucinak ,povecanje cirkulacije,povecanje mišićne kontrakcije.
Dok kod IFS ili ti interferentnih struja ferkvencija (ulazna je oko 4000 hz) ,ali sastoji se od dvije struje koje se medusobno preklapaju u raznim kombinacijama,rezulatat njihove interferencije je struja niske ferkvencije od 1 do 100 hz.Djelovanje je dubinski,jako je slicno dds-u samo su nacin i lokalizacija različiti.Terapijsli ucinci smanjenj otekline i upale,povecanje mišične kontrakcije,povecanje lokalne i opce cirkulacije,smanjenje boli.
Nadam se da sam malo razjasnio.
A zasto ti je fizijatar promjenio terapiju,najverovatije nije bas odredena struja kod tebe imala efekta,pa ti je prepisala Interferator,inace kad nes tak neznas,doktor mora objasnit radi cega se to radi.
pozz
Ovako,DDS ili dijadinamske sruje rade na ferkvencij impulsa 50 i 100Hz.
Struja se djeli na 4 modulacije,svaka ima odredenu frenkvenciju i odredeno djelvanje,ali vecinom se postize analgetski ucinak ,povecanje cirkulacije,povecanje mišićne kontrakcije.
Dok kod IFS ili ti interferentnih struja ferkvencija (ulazna je oko 4000 hz) ,ali sastoji se od dvije struje koje se medusobno preklapaju u raznim kombinacijama,rezulatat njihove interferencije je struja niske ferkvencije od 1 do 100 hz.Djelovanje je dubinski,jako je slicno dds-u samo su nacin i lokalizacija različiti.Terapijsli ucinci smanjenj otekline i upale,povecanje mišične kontrakcije,povecanje lokalne i opce cirkulacije,smanjenje boli.
Nadam se da sam malo razjasnio.
A zasto ti je fizijatar promjenio terapiju,najverovatije nije bas odredena struja kod tebe imala efekta,pa ti je prepisala Interferator,inace kad nes tak neznas,doktor mora objasnit radi cega se to radi.
pozz
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala ti Fensi,DDS mi je jako puno pomomogao,ali djavo mi neda mira pa sam za vreme vikenda kuci izvrnula desnu bolesnu nogu pa mi je u clanku nesto KVRCNULO i sve mi je bilo super dok sam bila na nogama.Ali posle kad sam se odmorila clanak mi je natekao i malo poplavio.Ja sa clankom sve pokrete radim mada imam malo bolova i oteceno mi je.Inace lecim se od pareze od kako mi je ugradjena totalna endoproteza desnog kuka pre 2 god.Hvala na brzom odgovoru!