rekonstruktivna hirurgija šake

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
bobecko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 08, 2008 8:01 am

rekonstruktivna hirurgija šake

Post od bobecko »

Kao posledica JRA javile su mi se jake kontrakture obje šake. Desna je mnogo više zahvaćena i ne mogu je ispružiti. Otoka nema ali je često prisutan bol u prstima, naročito ujutro.
Reumatolog mi je predložio operativni zahvat. Interesuje me da li se to radi kod nas i gdje? Možete li mi preporučiti nekog specijalistu koji to radi? Kakva je uopšte to operacija i koliko traje oporavak? Da li se ugrađuju proteze u svaki prst? Šta mogu da očekujem posle, koliki napredak je moguć?
Hvala unaprijed!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Vrsta operativnog lecenja zavisi od stepena kontrakture i ostecenja zglobova. Na "Banjici" se time bavi Odeljenje za plasticnu hirurgiju, za druge bolnice nisam siguran.
Bez pregleda i rentgenskog snimka nije moguce reci koja bi operacija kod Vas dolazila u obzir.
bobecko
Novi član
Novi član

Post od bobecko »

Hvala na odgovoru.
Kontrakture su jako velike, šaka je u prinudnom "stegnutom" položaju i prste mogu pomjeriti za oko 10 stepeni. Na Institutu za reumatologiju su mi, prije dvije godine, preporučili prof dr Bumbaširevića sa Klinike za ortopedsku hirurgiju KCS Beograd. Da li ste čuli za njega i znate li da li još uvijek radi?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Bumbasirevic je operisao mog oca i koliko znam on je mikrohirurg. Verovatno je to taj ali nisam 100% siguran jer ima vise Bumbasirevica. Ovaj koji je operisao mog oca je vrunski strucnjak i najbolji u zemlji a i sire.
bobecko
Novi član
Novi član

Post od bobecko »

Dejanbg napisao:Bumbasirevic je operisao mog oca i koliko znam on je mikrohirurg. Verovatno je to taj ali nisam 100% siguran jer ima vise Bumbasirevica. Ovaj koji je operisao mog oca je vrunski strucnjak i najbolji u zemlji a i sire.
Da li taj Bumbaširević radi na Kliničkom centru Srbije? Kako se čovjek zove i kako ste stupili u kontakt sa njim? Šta je operisao kod vašeg oca?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Da radi u KCS. Ime ne znam, kada pitam napisacu. Moj otac je zbog nekih drugih problema lezao na vaskularnoj hirurgiji pa mu je zbog tromboze nastala gangrena na dva prsta. Prebacen je na mirkohirugiju da bi se uradila postedna amputacija. To je prosta operacija ali u sobi je bilo dosta ljudi kojima je uradio komplikovane operacije. Jednom coveku je igradio vestacke zglobove na jednoj ruci davno a tada je lezao da bi operisao drugu ruku. Naravno cim smo saznali ko ce ga operisati raspitali smo se i saznali da je u najboljim rukama.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Marko Bumbasirevic, mikrohirurg valjda je specijalista za hirurgiju sake ili kako se vec to klasifikuje...
Odgovori