Potkozna cuda!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Jekiska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 1:37 pm

Potkozna cuda!

Post od Jekiska »

Vec mesec dana, a pre toga rcimo da 3 godine nisam imala slicnih problema, javljaju mi se uzasne potkozne...sta god!
Elem, odjednom mi se napravi gnojna loptica na celu, na nekoliko mesta, i to raste...bude kao zrno graska, ne boli, malo se zacrveni na mestu gde bi joj bio vrh, da je bubuljica. Problem je u tome sto ja nemam vrh kroz koji bih istisnul sve to.....i onda to jako dugo prolazi. A imam i par primeraka gde taj potkozni sadrzaj i nije tako tvrd, ali je bolan i nravno-bez vrha.
Na celu mi se, takodje javljaju i neki...kao plihcici oko mitesera...puno ih ima. Ponekada se upale, ponekada ne, ali stoje i ruzno je. Koristila sam gel sa salicilnom kiselinom, dr. Gorane i mislim da postajem imuna na njega. Ponekada namazem plantoderm, ali nista to ne resava na duze staze. Uradim povremeno piling jer imam mesovitu ka suvljoj kozi. Nemam i nikada nisam imala bubuljice po obrazima, vratu, nosu... Pubertet sam prosla bez i jedne bubuljice.
Znam da bih mozda morala opet kod nekog dermatologa, i hocu, kad se malo finansijski oporavim, ali, ako znate nesto tipa home-made preparata ili neki preparat koji pomaze, bila bih vam svima zahvalana da mi kazete.
Puno hvala unapred!
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Re: Potkozna cuda!

Post od anyushkam »

Jekiska napisao:Vec mesec dana, a pre toga rcimo da 3 godine nisam imala slicnih problema, javljaju mi se uzasne potkozne...sta god!
Elem, odjednom mi se napravi gnojna loptica na celu, na nekoliko mesta, i to raste...bude kao zrno graska, ne boli, malo se zacrveni na mestu gde bi joj bio vrh, da je bubuljica. Problem je u tome sto ja nemam vrh kroz koji bih istisnul sve to.....i onda to jako dugo prolazi. A imam i par primeraka gde taj potkozni sadrzaj i nije tako tvrd, ali je bolan i nravno-bez vrha.
Na celu mi se, takodje javljaju i neki...kao plihcici oko mitesera...puno ih ima. Ponekada se upale, ponekada ne, ali stoje i ruzno je. Koristila sam gel sa salicilnom kiselinom, dr. Gorane i mislim da postajem imuna na njega. Ponekada namazem plantoderm, ali nista to ne resava na duze staze. Uradim povremeno piling jer imam mesovitu ka suvljoj kozi. Nemam i nikada nisam imala bubuljice po obrazima, vratu, nosu... Pubertet sam prosla bez i jedne bubuljice.
Znam da bih mozda morala opet kod nekog dermatologa, i hocu, kad se malo finansijski oporavim, ali, ako znate nesto tipa home-made preparata ili neki preparat koji pomaze, bila bih vam svima zahvalana da mi kazete.
Puno hvala unapred!
osim kod dermatologa, mogla bi i kod ginekologa, da proveris da nemas policisticne jajnike. meni se tako javilo pre 3 godine, a da nikad ranije nisam imala probleme s kozzom.
a sto se tice home-made preparata - batali, nista od toga ne pomaze.
Odgovori