kako si opisao vasu trenutnu situaciju, mozda ste i sada budni!
Mislim da je tema polako skrenula na raspravu za i protiv dohranjivanja, sto vama bas i nece pomoci ukoliko bebac ne place zbog gladi, sto je vrlo verovatno. Slazem se da vam samo vas pedijatar na osnovu pregleda bebe moze savetovati dohranu, a koliko sam shvatila, on/ona smatra da su u pitanju grcevi, a ne glad. A to je nocna mora vecine roditelja

Iz svog i iskustva mnogobrojnih prijateljica u saznanju sam da grcevi kod beba mogu poceti jako rano, vec od druge nedelje zivota, a traju kod nekih i do sestog meseca (ako nemas srece kao moji kumovi!) U najvecem broju slicajeva postaju slabiji vremenom (kako sazreva digestivni trakt deteta) i izgube se do treceg meseca. Na zalost, idealan lek ne postoji, mozete se samo truditi da bebi olaksate te periode (dajuci joj kapi caj i sl, sto vec cinite). Zaista je frustrirajuce slusati tako malo stvorenje kako neutesno place ( i da, to moze zaista da izgleda strasno), pa nije cudno sto je mama na ivici nervnog sloma, ali njena nervoza je prosto neizbezna i nije uzrok takvog stanja, pa je najgori moguci scenario da se mami jos naturi i osecaj krivice. To moze samo da odmogne.
Moj vam je savet da, ako ste u mogucnosti, date mami malo "lufta", vasu bebu uzmete kada je spopadnu grcevi i nosate je u drugoj prostoriji, pevusite joj ili joj pricate, sto verovatno nece mnogo smiriti njen plac, ali ce osecati da ste uz nju kad joj je tesko. Onda neka vas mama zameni, pa Jovo nanovo, dok napad ne prodje. Tako ce bar jedno od vas imati priliku da se malo odmori i da bude manje frustrirano kada stigne njegov red da nuna-nina vristeci paketic

I jos nesto - koliko god da strasno izgleda i zvuci kada beba ima grceve, ne plasite se da ce joj se nesto desiti. Ako su samo grcevi u pitanju, to nije opasno po zdravlje deteta. U svakom slucaju, za sve sto vas plasi ili niste sigurni, uvek se posavetujte sa pedijatrom.
Zelim vam sto manje neprospavanih noci,
Izdrzite