Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Imam 26 i u poslednjih godinu dve probleme sa licem koji postaju sve gori i gori posto redovno idem na klasicne tretmane kozmeticarka mi je rekla da je verovatno uzrok bubuljica hormonski disbalans. i stvarno, utvrdjeni su mi policisticni jajnici a i mali disbalans hormona. pocela sam da pijem kontraceptivne pilule, mada se bubuljice jos uvek javljaju.
cula sam za tretman vocnim kiselinama, ali nisam sigirna koji salon radi najbolje, najprofesionalnije kada su ovi tretmani u pitanju? takodje sam cula da su najbolji tretmani sa muradovim preparatima, da li je to istina?
imam nekoliko oziljaka na licu, pa se iskreno nadam da bi mi kiseline pomogle ili mozda enzimski tretman (nisam bas sigurna sta je bolje vocne ili enzimi?).
Dakle, pitanja su:
1. gde je najbolje raditi tretman vocnim kiselinama? i koliko tretmana uraditi ?
2. da li je za oziljke bolje raditi vocne kiseline ili enzimski tretman?
3. da li su ti tretmani za sve tipove koze (posto imam veoma osetljivu i svetlu put)?
Ovako, ja mogu da odgovorim na drugo i trece pitanje, a sto se tice prvog, cekajte iskustva dama sa foruma koje su isle na tretmane.
Za uklanjanje oziljaka su definitivno bolje vocne kiseline, kao hemijski piling, i one prodiru dosta sublje u kozu i izazivaju blago perutanje i regeneraciju koze. Enzimi spadaju u bioloski piling, oni ne prodiru dublje od granuloznog sloja,( imaju blagu penetraciju) pa se oni vise koriste kod primarnih akni, mitisera, cisticnih akni.....
S obzirom da ste vi svetle puti i osetljive koze, smeju da se rade tretmani vocnim kiselinama, ali najpre da se pocne nizim procentom. I kao pripremu za tretman, trebali biste da koristite kremu na bazi AHA(voc nih kiselina).
Inace, Muradove kiseline su jako dobro, medjutim pre nekih godinu dana se pojavila nova medicinska kozmetika kod nas, Neostrata, i ja iz svog profesionalnog iskustva, prednost dajem Neostrati, zato sto je efikasnija, brze dolazi do rezultata, kiseline su nizeg pH sto znaci da dublje prolaze u kozu, i nakon serije tretmana nije potrebno odrzavanje. Dolazi do potpune regeneracije. Inace, tremtani Neostratinim vocnim kiselinama se rade samo u dermatoloskim ordinacijama, ili u salonima koji su ovlasceni, odnosno u kojima su zaposleni Visi esteticari kozmeticari.
Sto se serije tretmana tice, Muradovi se rade u seriji od minumum 6 tretmana, a neostratini u seriji od maximum 6 tretmana. ali koliko je tretmana potrebno zavisi iskljucivo o tipa i stanja koze, kao i reakcije na kiseline.
Dragana, hvala lepo na odgovoru! Nisam cula za tu novu kozmetiku Neostrata, da li znate koji saloni su ovlasceni (u Beogradu)? Ako su bolji od Murada, znaci da su i sigurno skuplji?
Istina je skuplji su od Murada. Za salone nisam igurna, znam da ima par dermatoloskih ordinacija gde je treman oko 50e. ali najbolje je da odes u Dzordza Vasingtona, 3. sprat, dr Adamovic, tamo rade neostratine kiseline i to po znatnoj nizoj ceni. a opet je i sigurno!
Adamovic radi u dzordza vasingtona. Tebi treba broj zavoda ..pozovi 988 i trazi broj tel zavoda za kozne i venericne bolesti u beogradu. Mislim da se ne zakazuje, a li prvo na pregled kod dermatologa Adamovica, dragana je pisala ostalo