CRP vrednost i HIV infekcija

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
simbelmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 2:31 am

CRP vrednost i HIV infekcija

Post od simbelmin »

zanima me da li neko od strucnih lica moze da mi odgovori da li u slucaju infekcije HIV-om vrednost CRP-a moze da bude normalna kao i vrednosti ukupnog IgM, IgG, IgE, i celokupna krvna slika. Takodje i sedimentacija da iznosi 1.
Analize su radjene u Klinickom Centru u BG na hematologiji, mislim analize krvi.

Hvala.
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Jeste moguće.
Ukoliko ne postoji imunosupresija i organizam drži virus pod kontrolom, a uz to ne postoji neka druga infekcija, nema značajnijeg porasta markera zapaljenja (SE i CRP).
Ukoliko bilo šta iz gornje rečenice nije slučaj, onda bi i CRP trebao da bude povišen.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
kiki77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 31, 2008 11:27 am

Post od kiki77 »

Testiraj se i budi siguran. Nije svejedno jer znam kako to izgleda, testirao sam se pre neki dan, i negativan sam i sada spavam mirno. To je jedini nacin da saznas.
Korisnikov avatar
simbelmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 2:31 am

Post od simbelmin »

Pitanje sam postavila zbog ortakinje koju ne mogu da ubedim da to uradi vec jednom prokleto testiranje. Njoj je "lakse" da je bodu vec milion puta i da calne silne pare za sve druge analize nego za to... :evil:
bikocic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 10:48 am

Post od bikocic »

Jesi se testirala / o???
Odgovori