Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.
ako sam mrshava.. pomalo koscahta, jel mogu da dajem krv dobrovoljno?
zelim da dam iz zdravstvenih razloga - znam da je zdravo, jer podstice stvaranje sveze krvi u organizmu i podize imunitet jer se stvaraju nova crvena krvna zrnca i ostalo..
bojim se samo posto sam eto mrshava da se to ne odrazi negativno na moje zdravlje pre nego pozitivno.
Koliko ste teshki i visoki nema apsolutno nikakve veze sa tim da li mozete da dajete krv ili ne!
Bitno je da li vash organizam proizvodi krv koja je potrebna (da niste anemichni, hemofilichni, da nemate virusne infekcije itd) i koja moze da se izkoristi i koju moze da nadoknadi bez nekih vecih posledica i prvenstveno da li vi to zelite da uradite.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Molio bih jedno obaveštenje.Dobrovoljni sam davalac krvi , dao sam više od 20 puta... Međutim prošli put kada sam dao krv pozvali su me i rekli da više nemogu da dajem krv jer se u krvi ako sam ih dobro razumeo pojavila neka M-tela izvinjavam se ako sam pogrešio ali su mi objasnili da ta tela obično dobijaju žene u trudnoći ili se doibje putem transfuzije.Pošto nisam mogao da budem trudan jer sam muško a i transfuziju nisam dobijao da mi neko objasni šta su ta M-tela i kakvu onu funkiju imaju u krvi i što ona su štetna. Unapred zahvalan...