KRV U SLAJMU

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
annamaria
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2005 6:03 pm

KRV U SLAJMU

Post od annamaria »

U zadnjih par sedmica primjetila sam da imam u ispljuvku tragove krvi i to me plasi imala sam virozu prije 2 sedmice ali je prosla danas sam bila kod dr uho grlo nos i on mi kaze da je to iz nosa da imam jos infekciju u nosu ali nista jako ne treba antibiotik ali mene plasi da li moze da bude iz zeldca posto imam stalne kiseline i onaj GERD
ne kasljem jednostavno mi dodje slaj u usta i moram da pljuneem
da li to moze biti povezano sa zeldce
zahvalna annamaria
Dr Mita
Saradnik
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 8:16 pm

KRV U SLAJMU - ODGOVOR

Post od Dr Mita »

Veliki je broj uzroka pojave krvi u ispljuvku. Vazno je znati da li ispljuvak dolazi iz gornjih disajnih puteva (niz zdrelo) ili iz pluca. U prvom slucaju, najcesce je crvena (sveza) krv iz nosa ili zdrela i zahteva pregled ORL specijaliste, a ukoliko je iz pluca - obavezno treba ici kod pulmologa jer je to onda veoma ozbiljan znak (koji moze da bude zbog benignog, ali i maliognog procesa).
Iz samog zeluca krv je najcesce crnkasto prebojena (kao talog kafe), dok crvena krv moze poticati od jednjaka. Medjutim, u tom slucaju je presudan pregled/nalaz gastroenterologa.
annamaria
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2005 6:03 pm

HVALA

Post od annamaria »

HVALA NA ODGOVORU
MENI TAJ SLAJM PROSTO DODJE U USTA CINI MI SE DA JE IZ NOSA JER NEKAD KAD DIGNEM GLAVU OSJETIM NESTO SE SLIJEVA
IMALA SAM TAJ PROBLEM I PRIJE 4 MJESECA TAD SAM SNIMALA PLUCA I DLA ISPLJUVAK NA ANALIZU I BILO JE OK
MENE INTERESUJE DA LI TAJ SLAJM MOZE DOCI IZ ZELDCA ILI JE STVARNO IZ NOSA KAO I MOJ DR MISLI
UNAPRIJED ZAHVALNA ZORICA
Dr Mita
Saradnik
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 8:16 pm

KRV U SLAJMU - ODGOVOR

Post od Dr Mita »

Nadam se da ste sada sigurniji u pogledu uzroka pojave krvi u ispljuvku. Posto to nikako nije dobro, bez obzira na dobru prognozu, treba ici na periodicne kontrole kod ORL specijaliste.
Odgovori