Svakodnevno kupanje?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Svakodnevno kupanje?
Da li je potrebno ili suvisno kupati bebu svake veceri?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 08, 2005 12:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa ja ne znam da li je suvisno kupati bebu svake veceri, ali ja moje dete kupam svako vece i to lepo i kosicu i telo. Nekako polazim od toga kako bi meni bilo da se uvece ne istusiram, pogotovo po ovim vrucinama. Pogotovo sto vecina dece obozava da se kupa i slatko zaspe onako osvezena. Koristim Kosili za kupanje i blaga mleka za telo kojima ga namazem citavog, dugo meseci sam koristila samo Jekoderm za mazanje i Pavlovicevu mast za guzu.
-
- Novi član
Jekoderm jeste namenjen opekotinama, ali i crvenilu koze i osipima kod dece. Moje dete je po rodjenju imalo poprilicno suvu kozu na nogama i kao sto sam napisala, koristila sam Pavlovicevu i Jekoderm. Pavloviceva mi je bila nekako premasna za citavo telo, te sam je koristila samo za guzu i prevoje, a Jekodermom sam mu mazala ostale delove tela, lice i glavicu (zbog temenjace). I koza je mnogo lakse upijala Jekoderm nego Pavlovicevu. Posle par meseci sam videla da dete vise nema suvu kozu i onda sam presla na hidrantna mleka. Sada mu za guzu, ukoliko se eventualno pojavi blago crvenilo koristim samo fenomenalnu Chicco cinkovu kremu (ona gusta u tubi) od koje ga svako crvenilo prodje za par sati. Ovu kremu preporucujem za svaki osip, bebeci ekcem i sve promene na licu, odlicna je!
Pozdrav
Pozdrav
Boris ima 15 meseci i mislim da ga samo 2 puta nismo kupali uvece pred spavanje. Potpuno se slazem sa Mammom: ako je meni prijatnije i bolje spavam ako se prethodno okupam, sto to da uskratim detetu. To nam je inace porodicni ritual u kome od prvog dana ucestvujemo svo troje. Boris je alergican na lanolin te nismo smeli da koristimo pavlovicku. Po savetu kume koristili smo nemacku Bubchen kolekciju i necemo odustajati od nje. Imaju fantastican melem sa nevenom koji umiruje kozu. Na skijanju smo zimus koristili njihovu kremu za lice koja vlazi kozu i bili smo prezadovoljni. Kolekcija je potpuno prirodna, dermatoloski ispitana i na bazi lekovitog bilja. Toplo je preporucujemo....
-
- Novi član
Bebi kupku sam pocela da koristim negde od Dorianovog treceg meseca, ali samo Kosili, posto sam uvidela da je kupka jako blaga. Prvo sam pomalo stavljala u kadicu i njom ga kupala-i kosicu i telo. Kada je poceo samostalno da sedi pocela sam da koristim Nivea bebi sapun za telo, a kosu sam mu prala Kosili samponom i to radim i dan danas. Veoma je dobro pre kupanja bebino telo izmasirati blagim uljem (ja koristim i Kosili ulje) i onda ga kupati, bebi to jako prija.
Moja Marija ima 19 meseci i kupanje je za mene i tatu poseban ritula od kog retko odstupamo (u koliko ona zaspi ili smo zaglavili u gostima....)Pre kupanja se malo djuska uz muziku sto deciju( sto za odrasle hahaha)pa se onda zajednickim snagama puni kada (voda ,kupke...'pile mamino'...pa igracke ,pa kantica za ispiranje kose,,,,,i onde haos svi smo mokri i znate vec kako to ide,,,,,Onda se istusiramo i mama ostaje da sredi kupatilo a tata i cera pravac soba i onda ide najbolji deo veceri naravno masaza celog tela koje joj od prvog dana mazemo uljem (marka nije bitna),ciscenje usiju,nosa,feniranje u zimskim danima,sda vec flasica mleka i uz masazu stopala ona zaspi....probajte i vi za sve je to pravi uzitak i svi smo na okupu