Svakodnevno kupanje?

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Alexandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 27, 2004 1:57 pm

Svakodnevno kupanje?

Post od Alexandra »

Da li je potrebno ili suvisno kupati bebu svake veceri?
violeta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 21, 2004 3:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od violeta »

Ja moju decu kupam svako vece. Nekako mi je to normalno. Samo sto ih ne ne kupam u nekim kupkama i sl. nego u cistoj vodi.
Samo im prevoje i predeo k=ispod pelena (ovom maldjem) operm blagim sapunom.
abmarija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 9:13 pm

Post od abmarija »

Prestali smo da se kupamo svake veceri ali kako su pocele ove vrucine i kako se Ena znoji poceli smo ponovo. Inace, kad je ne kupam, samo joj operem prevoje vaticom i vodom.
Mamma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 08, 2005 12:53 pm

Post od Mamma »

Pa ja ne znam da li je suvisno kupati bebu svake veceri, ali ja moje dete kupam svako vece i to lepo i kosicu i telo. Nekako polazim od toga kako bi meni bilo da se uvece ne istusiram, pogotovo po ovim vrucinama. Pogotovo sto vecina dece obozava da se kupa i slatko zaspe onako osvezena. Koristim Kosili za kupanje i blaga mleka za telo kojima ga namazem citavog, dugo meseci sam koristila samo Jekoderm za mazanje i Pavlovicevu mast za guzu.
injuapa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2005 2:16 pm

Post od injuapa »

I ja svoju decu kupam svako vece. Imam bebu od 7 meseci i probala sam da je uspavam bez kupanja, i nema sanse da tako zaspi. Valjda je kupka opusta ili je mozda samo navika u pitanju, ritual pred spavanje.

Mamma, a zasto Jekoderm? Zar to nije mast za opekotine?
Mamma
Novi član
Novi član

Post od Mamma »

Jekoderm jeste namenjen opekotinama, ali i crvenilu koze i osipima kod dece. Moje dete je po rodjenju imalo poprilicno suvu kozu na nogama i kao sto sam napisala, koristila sam Pavlovicevu i Jekoderm. Pavloviceva mi je bila nekako premasna za citavo telo, te sam je koristila samo za guzu i prevoje, a Jekodermom sam mu mazala ostale delove tela, lice i glavicu (zbog temenjace). I koza je mnogo lakse upijala Jekoderm nego Pavlovicevu. Posle par meseci sam videla da dete vise nema suvu kozu i onda sam presla na hidrantna mleka. Sada mu za guzu, ukoliko se eventualno pojavi blago crvenilo koristim samo fenomenalnu Chicco cinkovu kremu (ona gusta u tubi) od koje ga svako crvenilo prodje za par sati. Ovu kremu preporucujem za svaki osip, bebeci ekcem i sve promene na licu, odlicna je!
Pozdrav
injuapa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2005 2:16 pm

Post od injuapa »

Eto korisne informacije, mada nemamo problema sa suvom kozom i crvenilom! Hvala.
Pozdrav!
larisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 25, 2005 9:56 pm

Post od larisa »

Boris ima 15 meseci i mislim da ga samo 2 puta nismo kupali uvece pred spavanje. Potpuno se slazem sa Mammom: ako je meni prijatnije i bolje spavam ako se prethodno okupam, sto to da uskratim detetu. To nam je inace porodicni ritual u kome od prvog dana ucestvujemo svo troje. Boris je alergican na lanolin te nismo smeli da koristimo pavlovicku. Po savetu kume koristili smo nemacku Bubchen kolekciju i necemo odustajati od nje. Imaju fantastican melem sa nevenom koji umiruje kozu. Na skijanju smo zimus koristili njihovu kremu za lice koja vlazi kozu i bili smo prezadovoljni. Kolekcija je potpuno prirodna, dermatoloski ispitana i na bazi lekovitog bilja. Toplo je preporucujemo....
Alexandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 27, 2004 1:57 pm

Post od Alexandra »

Kada poceti sa koriscenjem bebi kupki i sampona i da li je to preporucljivo?
Mamma
Novi član
Novi član

Post od Mamma »

Bebi kupku sam pocela da koristim negde od Dorianovog treceg meseca, ali samo Kosili, posto sam uvidela da je kupka jako blaga. Prvo sam pomalo stavljala u kadicu i njom ga kupala-i kosicu i telo. Kada je poceo samostalno da sedi pocela sam da koristim Nivea bebi sapun za telo, a kosu sam mu prala Kosili samponom i to radim i dan danas. Veoma je dobro pre kupanja bebino telo izmasirati blagim uljem (ja koristim i Kosili ulje) i onda ga kupati, bebi to jako prija.
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Post od Duskoo »

Moja Marija ima 19 meseci i kupanje je za mene i tatu poseban ritula od kog retko odstupamo (u koliko ona zaspi ili smo zaglavili u gostima....)Pre kupanja se malo djuska uz muziku sto deciju( sto za odrasle hahaha)pa se onda zajednickim snagama puni kada (voda ,kupke...'pile mamino'...pa igracke ,pa kantica za ispiranje kose,,,,,i onde haos svi smo mokri i znate vec kako to ide,,,,,Onda se istusiramo i mama ostaje da sredi kupatilo a tata i cera pravac soba i onda ide najbolji deo veceri naravno masaza celog tela koje joj od prvog dana mazemo uljem (marka nije bitna),ciscenje usiju,nosa,feniranje u zimskim danima,sda vec flasica mleka i uz masazu stopala ona zaspi....probajte i vi za sve je to pravi uzitak i svi smo na okupu
Odgovori