Operisala sam kuk, iskustva nakon 2 m.

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
draga.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 12:37 pm

Operisala sam kuk, iskustva nakon 2 m.

Post od draga. »

Imam 54 godine. 08.7.2008. godine (prije 2 mj.) sam operisala kuk u Risnu i sada idem na terapije sa jednom štakom. Međutim, kada ostavim i drugu štaku hramljem iako je dužina lijeve i desne noge ista. Interesuje me da li sam na vrijeme otišla na terapije i dokle trebam koristiti. Na pregledu mi je rečeno da je sve u redu (rentgen, snimci ... ).
Da li je moguće da i pored više nego uspješne operacije budem hramala i osjećala bol pri hodu. Neke moje drugarice su nakon 2 i po mj. potpuno ostavile štake, a kod mene nije slučaj.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

U rehabilitaciji ne postoji bilo kakav vid korekcije hoda koji se sprovodi sa samo jednom stakom,zato i hramljete.
Koristite dve stake,staku i stap ili samo stap u zavisnosti od jacine vase muskulature. Sa jednom stakom nemojte hodati ako ne mislite da potpuno unistite normalan hod.Pozdrav
Odgovori