Preterana reakcija na ujed komaraca kod deteta od 2 god

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
hokilida
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 12:47 pm

Preterana reakcija na ujed komaraca kod deteta od 2 god

Post od hokilida »

Najobicniji ujed komarca kod mog deteta koji ima 2,5 godine stvara otoke na kozi koji su jako bolni i postaju tvrdi i crveni sa bolnim otokom. Da li postoji neki lek za ovu alergiju ili mi je jedina prevencija autan ili slicni preparati?
sacramento
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 19, 2005 8:49 pm

Re: Preterana reakcija na ujed komaraca kod deteta od 2 god

Post od sacramento »

hokilida napisao:Najobicniji ujed komarca kod mog deteta koji ima 2,5 godine stvara otoke na kozi koji su jako bolni i postaju tvrdi i crveni sa bolnim otokom. Da li postoji neki lek za ovu alergiju ili mi je jedina prevencija autan ili slicni preparati?
--------------------------------------------------------------------
Samo da pitam zivite li mozda na selu, ako ne da li mozda u kuci imate i drzite kera ili macku??
hokilida
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 12:47 pm

Post od hokilida »

Zivimo na selu , a od zivotinja jedino dva kera su u dvoristu!
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Dok ne odete kod dermatologa koji ce videti promene na kozi,probajte kao prvu pomoc da na mesto ujeda namazete Hipergel.
sacramento
Stalni član
Stalni  član

Post od sacramento »

hokilida napisao:Zivimo na selu , a od zivotinja jedino dva kera su u dvoristu!
------------------------------------------------------------------

Da li ste razmisljali da vase dete u stvari grizu buve,to kazem jer sam i sam svaki put kad bi odlazio na selo kod rodaka kao malo dete imao iste reakcija kakve ste opisali,s time sto su meni dermatolozi stalno pricali to je zbog promene mesta boravka alergija ti si jos dete bla,bla,bla.

I posto mi se svake godine ponavljalo isto nisam vise isao kod rodbine dok nisam bio stariji.Tako dodoh kad napunih 20 godina kad ono isto,e ali sad stariji ugledah tamo gde sam osetio ubod buvu,zato sam i imao celo vreme problema ,zbog buva,a ne alergije jer njihova kuca je bila puna buva,tako mozda i vase dete ima problema sa buvama.
sacramento
Stalni član
Stalni  član

Post od sacramento »

Da zaboravio sam napisati da ni oni nisu drzali kerove ili macke u kuci samo u dvoristu,takode i svinje u svinjcu koje isto moigu imati buve.

Takoder niko od njih pa ni moja mama koja je dolazila sa mnom nije imala problema sa tim istim buvama nego samo ja tako da vas ne zavara kako te buve,ako su one grizu samo vase dete,a vas ostale ukucane ne,valjda one biraju koga ce i svacija koza ima drugaciju reakciju.

Naravno ovo u vezi buva ne mora biti,ali po ovom kako ste opisali se totalno podudara sa istim problemom koji sam kao sto sam vec napisao ja imao kad bi dolazio kod svoje rodbine.
w
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 7:08 pm

Post od w »

Izvinjavam se sto otvaram mrtvu temu,ali me zanima da li su buve uvek vidljive golim okom?Ovo pitam zbog slicnih simptoma koje imam,a buve sam video samo u dva navrata.Sve ostalo vreme jede me "nevidljivi" stvor i to vec mesec i po dana.Jos jednom izvinjenje.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Ti nevidljivi stvorovi najcheshce budu pauci! Tokom noci shetaju po telu i ujedaju samo ako ih prevrtanjem po krevetu gnjechite!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
w
Novi član
Novi član

Post od w »

Pauci!Gde bas to da me zadesi,pauci su nesto najodvratnije sto postoji!Bez sale,da li je moguce da me pauci jedu mesec dana?Pa,kako ne crknu,pobegnu,budu usisani,sazale se...?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

hahahaha pa ne crkavaju tako lako, chudne su to zivotinjke.

shto da beze, lepo im je u toploti nashih soba!

od usisivacha beze ko djavo o dkrsta :)

eh, pa pokushaj da prichas sa njima veceras, pa se mozda smiluju :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
w
Novi član
Novi član

Post od w »

Salu na stranu ,buve,pauci ili nesto trece, samo da nije neka bolest.
Odgovori