Upala tetiva potkolenice

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
*Mica*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 10:46 am

Upala tetiva potkolenice

Post od *Mica* »

Pre dva meseca pocela sam da treniram stepovanje i vec 20ak dana imam upalu ovih tetiva. Mazala sam 5 dana ihtiol-kamfor i malcice mi je pomoglo, ali za vreme i posle svakog treninga osecam bol. Nije mnogo strasno, mogu da hodam i skoro normalno treniram, ali bih radije da ga nema :lol:
Pa, da li ce to posle nekog vremena proci? Treba li da mazem nesto?
Hvala unapred...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Koje tetive tachno? Predja strana ili zadnja kod pete?

Ovakva upal aje chesta kod osoba koej se nisu nikad bavile slichnom aktivnoshcu a sada odjednom imate aktivne treninge.

Preporuchila bih Bioptron, ako je moguce. Kupite deep relief gel i mackajte se pre i posle treninga i najbitnije DOOOOOOOBRO SE ZAGREJTE PRE TRENINGA, TAKVE MIKROTRAUME ZNAJU DA SE ODUZE AKO SE NE VODI RACUNA, MOZE DA SE ISKOMPLIKUJE DO FASCITISA, RUPTURE...

ZAGREVANJE!!!!! Pogotovo ako imate inache problema sa navikavanejm an nove fizichke aktivnotsti, mozda tokom treninga i da nosite grejache za taj deo zgloba.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
*Mica*
Aktivan član
Aktivan član

Post od *Mica* »

Prednja strana...
Bavila sam se ranije folklorom, ali vec 3 godine nisam nicim.
Sto se zagrevanja tice, to radimo pre svakog treninga, detaljno...
Hvala na odgovoru, imam samo jos jedno pitanje: sta su fascitis i ruptura?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Pod terminom plantarni fascitis podrazumeva se bol koji se javlja na plantarnoj fasciji u predelu unutrashnjeg dela stopala na mestu pripoja plantarne fascije na petnoj kosti.

A ruptura nastaje kada jaka sila deluje direktno na mishicna vlakna i dolazi do prekida mishica ili tetiva.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
*Mica*
Aktivan član
Aktivan član

Post od *Mica* »

Hvala jos jednom.
*Mica*
Aktivan član
Aktivan član

Post od *Mica* »

Opet ja... :(
Jos uvek imam problem sa nogama, prosle nedelje sam prestala sa treninzima, ne bih li ih malo odmorila. Bol se malo spustio na dole, sada boli iznad zgloba.
Boli i dok hodam. Googlala sam i sve mi se cini da je to trkacka potkolenica. Sutra cu ici kod lekara, ali sam jako nestrpljiva, pa moram da postavim pitanje i ovde. Postoje li sanse da se trkacka potkolenica skroz izleci?? Stvarno ne znam sta bih radila kad bih morala da prekinem da treniram.. :( :( :(
Odgovori