Osetljiva koža

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
kasijana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 11:09 am

Osetljiva koža

Post od kasijana »

Bilo sta da stavim na lice uvek mi se javlja reakcija-crvenilo,bilo kakvu kremu ,koza mi bukne.Koristila sam i Mycogel zbog dermatitisa i isto reakcija crvenila.Zatim neke biljne kreme i opet isto.Gubim nadu da cu uopste nekad izleciti kozu,posto ne smem nista da stavljam.A imam i rozaceu koja mi zadaje najvise problema.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Svi problemi potiču od rosacee. Kada nju stavite "pod kontrolu" mozete da nastavite negu preparatima medicinske kozmetike. U suprotnom, imaćete probleme kao i do sada.
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Poshto sam i sam do skora (pre leta) imao problem crvenila, predlazem da stavljate obloge od zalfije na lice, ja sam svoj problem tako reshio jako brzo, procitajte moje postove ovde http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=3484 tu sam pojasnio detaljnije :P Za dve nedelje koza ce vam biti preporodjena od ove biljke (crvenilo, dehidriranost). Pokushajte :wink:
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Mozda biste mogli i da probate sa Modukinima, elidelom ili protopicom. Na Evropskom kongresu dermatologa u Londonu sa kog sam se vratila pre dve nedelje prikazali su seriju pacijenata sa rozaceom lecenih tacrolimusom sa odlicnim rezultatima. I Eucerin je predstavio svoju anti redness kolekciju sa ekstraktom glicirize koji deluje antiinflamatorno i istovremeno kamuflira crvenilo. Od ostalih programa uglavnom dominiraju preparati sa takozvanim mmpi agensima- agensi koji inhibieraju aktivnost matrix metaloproteinaza i tako cuvaju kzidiove krvnih sudova
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

Tacrolimus je Elidel u stvari , ako sam dobro razumela? Na bazi cega je,kakva je to vrsta leka,da li sadrzi antibitok,hormone i sl.? I jos jedno pitanje : sta mislite o novoj Eucerinovoj antiredness liniji?
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

Pardon-antibiotik.Izvinjavam se ,vec ste napisali o Eucerinu.
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

Sta mislite da li da probam Eucerinovu antiredness kolekciju, da li i to moze da izazove negativnu reakciju? Probala sam Afroditinu kolekciju za osetljivu kozu i nije mi odgovarala.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

tacrolimus je antizapaljenjski nehormonski lek. Eucerin anti red linija sadrzi glicirizu i trebala bi da deluje protiv zaplenjski
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori