PSORIJAZA

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
iqmaki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 27, 2004 6:10 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

PSORIJAZA

Post od iqmaki »

Psorijaza i kako se izboriti sa njom?
Pila sam NEOTIGASON i prekinula terapiju zbog kontraindikacija,tj. uplasila sam se da ako nastavim, nikada necu moci imati dete.

Stanje se pogorsalo, ne pomazu mi kreme,koza na tabanima i dlanovima se ljusti. Da li je neko upotrebljavao Neotigason, i moze li mi neko reci nesto vise o ovoj bolesti, kao i o posledicama samog lecenja?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Psorijaza je genetska bolest i u tom smislu treba pristupiti terapiji. Kod lecenja psorijaze najvise dolazi do izrazaja najnoviji stav procene uspesnosti terapije kroz procenu poboljsanja kvaliteta zivota. Bolest nije zarazna uglavnom nije po zivot opasna, postoji estetski nedostatak i ostecena barijera. U osnovi klinicke slikje je ubrzana deoba celija epiderma koje zbog brzine deobe ne stignu da se diferenciraju tj izgube jedro. Zato je koza loseg kvaliteta. Neotigason kao derivat vit A ne deluje citostatski vec deluje tako da stimulise diferencijaciju celija i na taj nacin popravlja barijeru. Ali ne mozemo ga piti zauvek. Fototerapija moze biti zgodna kombinacija sa retinoidima, kao i novi lekovi dobijeni genetskim inzenjeringom
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
feher
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 05, 2008 10:51 pm

Post od feher »

probaj blu kap imas ga u apoteci u svetogorskoj. mazi 2 puta dnevno ali uzmi sprej. meni je super bilo na prirodnoj bazi je.
Odgovori