Imamo curicu staru 11 mjeseci i od treceg mjeseca ima izrazen ekcem po licu a narocito oko usta.
Zivimo u Bijeljini (RS) gdje smo posjetili sve dermatologe. Preporucicali su hidrokortizon, lokoidon lipo krema, hlorenfenikol ali nista nije pomoglo trajno, sva poboljsanja bila su kratkotrajna te nismo smjeli nastavljati terapiju radi kortikosteroida (mislim da se tako zove) da nebi izazvali jos veci problem. Koristili smo i neke meleme ali i ot toga nije bilo pomoci. Prije par dana kontaktirali smo derma. Zorana Nedica iz Panceva i on nam je preporucio Cu-Zn kremu i maramice koje smo jedva nabavili ali i one evo nakon 10-tak dana nedaju neki zavidan efekat.Htjeli smo da radimo alergo tes na institutu majka i djete u BGD ali su nam rekli da nemoze dok djete ne navrsi 1 god. zivota. Postoji li neki djelotvorniji lijek, mi smo culi za tacrolimus pa nas interesuje misljenje ili da stupimo u kontakt sa nekim dermatologom iz BGD da se posavjetujemo ili da dodjemo tu na pregled
Ekcem kod bebe
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Okt 21, 2004 3:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Posto i moje dete ima ekcem, mogu vam preporuciti jednu kremu sa kojom mi imamo vrlo pozitivno iskustvo.
To je Stelatopia, proizvodjaca Mustela.
Moj sincic je imao vrlo izrazen ekcem na licu i potiljku od drugog meseca zivota. Tu kremu smo "otkrili" kada je imao 9 meseci i od tada je redovno koristimo. Efekat je neverovatan, na licu mu se ekcem pojavi ponekad ali u mnogo manjoj meri nego ranije. Medjuti, oavj na potiljku ne prolazi od toga, pa smo morali da potrazimo neko drugo resenje.
Ono sto je bitno, ova krema ne sadrzi kortikosteroide ni druge stetne supstance te se moze koristiti svakodnevno.
Ja mom detetu mazem jednom dnevno, uvece - posle kupanja, i prezadovoljna sam.
Ako ne mozete da je nadjete, mogu vam reci u kojim apotekama je ima. Kosta 1700din, ali traje bar 2-3 meseca, veliko je pakovanje.
To je Stelatopia, proizvodjaca Mustela.
Moj sincic je imao vrlo izrazen ekcem na licu i potiljku od drugog meseca zivota. Tu kremu smo "otkrili" kada je imao 9 meseci i od tada je redovno koristimo. Efekat je neverovatan, na licu mu se ekcem pojavi ponekad ali u mnogo manjoj meri nego ranije. Medjuti, oavj na potiljku ne prolazi od toga, pa smo morali da potrazimo neko drugo resenje.
Ono sto je bitno, ova krema ne sadrzi kortikosteroide ni druge stetne supstance te se moze koristiti svakodnevno.
Ja mom detetu mazem jednom dnevno, uvece - posle kupanja, i prezadovoljna sam.
Ako ne mozete da je nadjete, mogu vam reci u kojim apotekama je ima. Kosta 1700din, ali traje bar 2-3 meseca, veliko je pakovanje.
/
Hvala ti na imenu kreme, bilo bi nam od koristi da nam kazes ime i adresu apoteke da nelutamo bezveze trazeci je ali nas interesuje koliko ti je sada sincic star i jeli mu potrebno svakodnevno mazanje sa njom
U svakom slucaju puno hvala
U svakom slucaju puno hvala
-
- Stalni član
Moj sin nije puno stariji od vase cerkice, sada ima 14 meseci. Kremu jos uvek koristimo i verovatno je necemo tako brzo iskljuciti iz upotrebe. Neka Vas to ne brine, jer je ta krema apsolutno neskodljiva i koristi se kao i svaka drugo mleko za telo i sl.
Deca sa ekcemom imaju suvu kozu, tako da ih morate mazati.
Sto se apoteke tice, ja kupujem u jednoj apoteci u ul. Goce Delceva na Novom Beogradu. Ali, mozda bi bilo bolje da pozovete uvoznika i raspitate se da li negde u Vasem kraju mozete naci.
Evo, zastupnik i distributer je MEDILINK Resavska 16a, tel: 011 3035465
a mozete pogledati i njihov site http://www.medilinkbg.co.yu
Deca sa ekcemom imaju suvu kozu, tako da ih morate mazati.
Sto se apoteke tice, ja kupujem u jednoj apoteci u ul. Goce Delceva na Novom Beogradu. Ali, mozda bi bilo bolje da pozovete uvoznika i raspitate se da li negde u Vasem kraju mozete naci.
Evo, zastupnik i distributer je MEDILINK Resavska 16a, tel: 011 3035465
a mozete pogledati i njihov site http://www.medilinkbg.co.yu
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 21, 2005 5:41 pm
stelatopia
da li stelatopia-u mogu koristiti i odrasli?
-
- Stalni član
Re: stelatopia
pa zasto da ne?zvezdana napisao:da li stelatopia-u mogu koristiti i odrasli?