Ekcem ili nesto drugo

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Zaključana tema
cex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 30, 2005 10:23 pm

Ekcem ili nesto drugo

Post od cex »

Moja beba je stara 11 meseci. Prvi put "ekcem" se pojavio u 2 mesecu (obrazi, vrat, ruke). Koristili smo od kupki Linola Fett N i kremu Uriage Pruriced Creme. Crvenilo bi povremeno na par dana nestajalo pa bi se ponovo pojavilo i tako sve dok beba nije napunila 6 meseci jednostavno je nestao cak je i koza gde se on nalazio postala sjajna i glatka. Medjutim evo nas ponovo prvo oko vrata crveniko (crveni pecati na kojima se nalaze sitne bubuljice vise lici na sitne plikcice), predo ispod brade, ramena, sada se prosirilo na lice, celo, noge (svakim danom je sve gore), naravno i svrab narocito nocu.
Posto smo iz Novog Sada cesti smo pacijenti kod dermatologa u Decijoj bolnici medjutim nista. Za sada je dijagnoza: Dermatitis atopica a terapija je: Hidrokortizon ung. 2,5% 2xdn 5 dana, potom Pantenol krem 3xdn, sirup Phenergan pre spavanja. Nakon Hidrokortizona se povuklo ali kada smo presli na Pantenol krem prosirilo se. Javili smo se ponovo i presli na Linova Fett N kupku i Linola Fett N masni krem od cega se javilo jos vece crvenilo. Sledece je zakazani alergo testovi. Mi smo ocajni ne zanamo sta vise da radimo ni sta da koristimo. Pomozite nam kojim korisnim savetom i gde da se obratimo.
da li je neko imao ovakve slicne probleme.
Hvala.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

treba Vam preparat protiv stafilokoka. Ili stanicid u kombinaciji sa hidrokortizonom ali jos bolje sa Elocomom-uvece a Stanicid ujutro i Cu Zn gel za pranje prvo nekoliko dana uzastopno a zatim 1-2 x nedeljno i naravno sirup protiv svraba. Javite mi se na privatni mail da Vam na reply posaljem uputstvo za rukovanje decom koja su atopicari
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Naravno, umalo da zaboravim pokusajte i da fotografisete promene i da mi posaljete sliku na mail
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
cex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 30, 2005 10:23 pm

Post od cex »

Hvala. Kupicemo vec danas sve preparate koje ste nam naveli a sliku cemo vam poslati vec danas na mail.
Ince stanje se jos vise pogorsalo od prethodnog javljanja sad vise kao da ni sirup pred spavanje ne moze da mu ublazi svrab. Noc je najgora gotovo da ni nespava stalno se prevrce po kreveticu.
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:18 pm

ekcemi

Post od zvezdana »

pitanje za goranai-u...

šta bi ste meni preporučili... do pre 2 nedelje nisam imala problema sa kožom tela... nakon što sam pre 4 nedelje počela sa nanošenje "celluki-choc" anti-celulit biotherm-ovog gela, na nogama su mi se pojavile sitne bubuljice, što navodno i nije neuobičajena reakcija...

prestala sam s' nanošenjem gela i nedelju dana kasnije su iste počele da se šire po celom telu. juče mi je dermatog rekao da se radi o tzv. atopičnom ekcemu (?).

da li je možda gel uzrok ekcemu? koje namirnice izbegavati?

od dermatologa sam dobila sledeće:
- balmed hermal plus (ulje za kupanje)
- der-med (tečni sapun za umivanje ph 5,5)
- excipial u lipolotio (emulzija za telo)

međutim ekcem se i dalje širi.... šta koristiti?

hvala unapred na odgovorima
Zaključana tema