bol u ruci
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
bol u ruci
pre 15 tak godina sam mala 4 puta pneumotoraks
za redom,lezala na pulmologinji u Beogradu
Nisam operisana
pila sam caj od lotosovog korenja, neke antibiotike,cuvala se,isla na more , mirovala, i to je proslo
prvo sam osecala bolove na promenu vremena ,a onda je i to proslo
....
pre pola godine ,tek sam osetila bolove, ali cudne,kao da imam dve mokre krpe na plucima
pocela sam sve vise i vise da se zamaram, znojim,
i kasljucam na suvo
,,,kako je dolazilo sve toplije i toplije vreme,meni je to sve vise smetalo
pre dva dana sam konstantno imala jak bol ispod ramena,,napred
koji je isao u ruku i to toliko da sam osecala slabost ruke kada sam htela da je podignem,,te noci
nisam mogla od neprijatnosti u plucima i bolu u ruci da spavam
sutradan sam uzela da pijem neki prasak za izbacivanje slajma,nesto jace od mukodina
i to je kao prestalo
uvece
ponovio se isti taj bol ,samo na drugoj ruci i drugom ramenu
otisal sam danas kod lekara
snimila pluca,,,..pulmolog je rekao da se ne vidi nista na snimku,nista sto bi dalo te simptome ,,,,
dao mi je da radim labaratoriju
pa neko snimanje pluca,,i jos sto sta
za to mi treba par dana,ali
nista nije rekao,sta da pijem ukoliko se to ponovi
...a mene jako gusi, pri i najmanjem naporu,npr kada potrcim itd
zanima me , sta bi to moglo biti
na sta sumlja
i sta u plucima moze da daje tekve simptome..,
jeli opasno?
,hvala
za redom,lezala na pulmologinji u Beogradu
Nisam operisana
pila sam caj od lotosovog korenja, neke antibiotike,cuvala se,isla na more , mirovala, i to je proslo
prvo sam osecala bolove na promenu vremena ,a onda je i to proslo
....
pre pola godine ,tek sam osetila bolove, ali cudne,kao da imam dve mokre krpe na plucima
pocela sam sve vise i vise da se zamaram, znojim,
i kasljucam na suvo
,,,kako je dolazilo sve toplije i toplije vreme,meni je to sve vise smetalo
pre dva dana sam konstantno imala jak bol ispod ramena,,napred
koji je isao u ruku i to toliko da sam osecala slabost ruke kada sam htela da je podignem,,te noci
nisam mogla od neprijatnosti u plucima i bolu u ruci da spavam
sutradan sam uzela da pijem neki prasak za izbacivanje slajma,nesto jace od mukodina
i to je kao prestalo
uvece
ponovio se isti taj bol ,samo na drugoj ruci i drugom ramenu
otisal sam danas kod lekara
snimila pluca,,,..pulmolog je rekao da se ne vidi nista na snimku,nista sto bi dalo te simptome ,,,,
dao mi je da radim labaratoriju
pa neko snimanje pluca,,i jos sto sta
za to mi treba par dana,ali
nista nije rekao,sta da pijem ukoliko se to ponovi
...a mene jako gusi, pri i najmanjem naporu,npr kada potrcim itd
zanima me , sta bi to moglo biti
na sta sumlja
i sta u plucima moze da daje tekve simptome..,
jeli opasno?
,hvala
Nije isključeno da zbog respiratornih problema imate i srčane tegobe. Svakako će tu biti posla oko ozbiljne i detaljne dijagnostike.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
hvala
znaci ,bol u ruci moze se javiiti samo i samo u slucaju srcanih smetnji
a nikako to ne moze praviti neka tegoba na plucima
i da li ukazuje na to o cemu se radi i koji je problem u pitanju to sto pijem granule za iskasljavanje flo....(sada ne znam tacno kako im je naziv) ...i da su mi se simptomi malo ublazili?
a nikako to ne moze praviti neka tegoba na plucima
i da li ukazuje na to o cemu se radi i koji je problem u pitanju to sto pijem granule za iskasljavanje flo....(sada ne znam tacno kako im je naziv) ...i da su mi se simptomi malo ublazili?
1. ja nista slicno ne rekoh
2. pojma nemam, nisam vas pregledao, nisam video RTG pluca, plucnu funkciju, EKG, laboratoriju...

2. pojma nemam, nisam vas pregledao, nisam video RTG pluca, plucnu funkciju, EKG, laboratoriju...
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
pa naravno
znam da niste odgovorili niti da mozete dati dijagnozu
samo sam mislila da me uputite sta sve moze biti
sada su mi prosli bolovi u plucima i pojavile se velike i bolne otekline u skocnim zglobovima ,a zglobovi saka su samo malo bolni , ne vidim otoke
nemam overenu knjizicu
dakle treba da idem u labaratoriju i kazem da mi urade,,sta sve
da nesto ne bih propustila?
samo sam mislila da me uputite sta sve moze biti
sada su mi prosli bolovi u plucima i pojavile se velike i bolne otekline u skocnim zglobovima ,a zglobovi saka su samo malo bolni , ne vidim otoke
nemam overenu knjizicu
dakle treba da idem u labaratoriju i kazem da mi urade,,sta sve
da nesto ne bih propustila?
A zasto da nagadjamo? Pregled interniste, pa njegova procena sta bi sve moglo uzrokovati te tegobe, pa laboratorija...i td...pa u zavisnosti od nadjenog - pro[irena dijagnostika...
a sta sad?
o,k
otisala sam kod lekara
opste prakse i on mi je dao urinu kulturu plus celokupnu krvnu sliku da uradim
i napisao na onim papirima
HITNO
otisala sam, izvadila krv,, da ne spominjem da sam jedva hodala,,,(jos me je neki babac napao da se pravim mnogo naivna i da hocu preko reda da me prozovu-a bilo je sveukupno 4 coveka koji su cekali za pregled krvi)..I ,u labaratoriji su mi rekli :
REZULTATI U UTORAK,,,
A ja ,jedva da idem, i to na prstima,,doslo mi je da onog babaca jednom,onako za svoju dusu sljepim preko onih usta ,koja se nisu zatvarala...
Sta da ja radim do utorka,moram ici na posao,moram se kreteti,,
Doktorka mi je rekla da uzimam paracetamol i da povremeno drzim noge u ledenoj vodi,,
Sta ako je upala zglobova,,dug je period do utorka,,
Da li mogu antibiotik neki da pijem, cisto radi preventive,,,
hvala
otisala sam kod lekara
opste prakse i on mi je dao urinu kulturu plus celokupnu krvnu sliku da uradim
i napisao na onim papirima
HITNO
otisala sam, izvadila krv,, da ne spominjem da sam jedva hodala,,,(jos me je neki babac napao da se pravim mnogo naivna i da hocu preko reda da me prozovu-a bilo je sveukupno 4 coveka koji su cekali za pregled krvi)..I ,u labaratoriji su mi rekli :
REZULTATI U UTORAK,,,
A ja ,jedva da idem, i to na prstima,,doslo mi je da onog babaca jednom,onako za svoju dusu sljepim preko onih usta ,koja se nisu zatvarala...
Sta da ja radim do utorka,moram ici na posao,moram se kreteti,,
Doktorka mi je rekla da uzimam paracetamol i da povremeno drzim noge u ledenoj vodi,,
Sta ako je upala zglobova,,dug je period do utorka,,
Da li mogu antibiotik neki da pijem, cisto radi preventive,,,
hvala
Ne vidim razlog za otpocinjanje antibiotske terapije onako exjuvantibus iliti napamet? Sacekajte rezultate.
evo i sta sad?
evo
dobila sam rezultate
popila sam sveukupno tri laseksa za 5 dana , otok je malo splasnuo
ali mene i dalje bole noge dok hodam
primetila sam popucale kapilare ispod otoka
zglobovi ruku nisu mnogo oteceni ali me bole kada se naslonim na sake
..dobila sam uput za reumatologa i rekla mi je
idi, mozes odmah da obavis pregled bez zakazivanja
.....jos mi je rekla da je laseks mnogo jak lek za mene
( jos da, zna da sam popila tri ,umesto jednu tabletu koliko sam joj rekla)
i dala mi je nesto drugo blazi lek
za izmokravanje
//
Otisla sam tamo,kada cvrc...zakazuje se ,dodjite 15 tog
pa sta da radim do 15 tog?
dobila sam rezultate
popila sam sveukupno tri laseksa za 5 dana , otok je malo splasnuo
ali mene i dalje bole noge dok hodam
primetila sam popucale kapilare ispod otoka
zglobovi ruku nisu mnogo oteceni ali me bole kada se naslonim na sake
..dobila sam uput za reumatologa i rekla mi je
idi, mozes odmah da obavis pregled bez zakazivanja
.....jos mi je rekla da je laseks mnogo jak lek za mene
( jos da, zna da sam popila tri ,umesto jednu tabletu koliko sam joj rekla)
i dala mi je nesto drugo blazi lek
za izmokravanje
//
Otisla sam tamo,kada cvrc...zakazuje se ,dodjite 15 tog
pa sta da radim do 15 tog?
Nista, sacekajte 15. ili se pregledajte kod privatnika.
o,k
evo cekam 15 ti
e sada , ,ovako sam razmisljala
reumatolog ce opet da me posalje na vadjenje krvi i za pregled mokrace,, a ja ne bih ni dana nda izgubim
moze li mi neko reci koje preglede krvi i mokrace da uradim
14 tog
da bi mogla opdmah da mu odnesem rezultate
i koja snimanja?
e sada , ,ovako sam razmisljala
reumatolog ce opet da me posalje na vadjenje krvi i za pregled mokrace,, a ja ne bih ni dana nda izgubim
moze li mi neko reci koje preglede krvi i mokrace da uradim
14 tog
da bi mogla opdmah da mu odnesem rezultate
i koja snimanja?
15-TI JE ZA 3 DANA... SAČEKAJTE, NE MOŽE TO TAKO NAPAMET.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 09, 2008 1:28 pm
Ne bih da Vas plasim, ali moja mama je imala iste takve simtome, bolovi u rukama, oteceni zglobovi, oteklina na vratu, zamor, malaksalost... "vukli" su je od lekara opšte prakse doVMA, Klinickog centra, da bi na kraju otisla privatno sve uredno platila (sto inace nije naivna cifra), i otkrili karcinom pluca, tj.bronhija, GALOPIRAJUCI! Vrhnunac je bio kada su joj davali 1 mesec zivota i kada su poceli da vicu na sve nas u fazonu zasto smo toliko cekali ... uz duzno postovanje pojedincima, doktori su nam šljamovi!
I dalje mislim da ne treba da se plasite, nego jednostvano pare u džep pa kod privatnika, a lek za sve postopji, verujte mi! Moja majka Vam je živi primer jer je njoj to receno pocetkom maja meseca ove godine, a ona nam je jos uvek ziva i bogu hvala u 1000 puta boljem stanju nego tada!!
Veliki pozdrav i srecno!!
I dalje mislim da ne treba da se plasite, nego jednostvano pare u džep pa kod privatnika, a lek za sve postopji, verujte mi! Moja majka Vam je živi primer jer je njoj to receno pocetkom maja meseca ove godine, a ona nam je jos uvek ziva i bogu hvala u 1000 puta boljem stanju nego tada!!
Veliki pozdrav i srecno!!