Cao Veljko,
Da mi je neko rekao (verovatno i tebi) da cu da ti pisem sitna slova sa Bliskog Istoka, ne bih verovala, a jos manje da cu da kukam i zapomazem i vapim za odgovorima...Kako si? Nadam se da me se secas, Zana...druzila sam se sa Vanjom...Mi smo trenutno na Bliskom Istoku, u Katru, u Dohi (glavni grad) gde Aljosa (moj muz) radi nekoliko projekata u oblasti arhitekture.
Nama je ovde, do skora bilo dinamicno, Doha i Katar su nam se dopali, plivali smo (ovo dvoje je nastavilo i dalje, hvala Bogu) setali se po molovima, pazarili i sl. I tako jednog dana, vracajuci se sa Sheraton Beach-a, u molu ne stavise natpis da je pod mokar i ja padoh-zesce nezgodno. Gadno. Hitna pomoc, bolnica i ustanovise: dislokacija levog kolena. Onda su mi radili X-ray, CT i ustanovili da treba da mi zakrpe arteriju leve noge i urade 'bajpas', uzevsi deo vene iz prepone. Nakon nekoliko dana su mi radili MR i ustanovili da mi je pokidano tri ligamenata i da je najbolje da sacekam da se to sto vise oporavi i da mi se nakon sest meseci uradi operacija: rekonstrukcija jednih i reparacija drugih ligamenata. Nogu su mi smestili u neku skalameriju, post operative leg brace (Restorative Care of America) i postavili mi na 30 stepeni, fiksirali i rekli mi da mirujem nardnih sest nedelja. Ja sam sad kod kuce, bila sam u bolnici deset dana. Bila sam na prvoj kontroli i ovo cudo treba da drzim do sledece, do 07. oktobra, pa doktor kaze da cu, posle pregleda, valjda poceti polako i da se oslanjam i na povredjenu nogu. Njegova ideja je da mi ova noga ponovo ojaca, da je prate i da mi se radi operacija u januaru (tad sam u BG, valjda). Inace su sledeci ligamenti u pitanju, tri:
ANTERIOR CRUCIATE LIGAMENT,
POSTERIOR CRUCIATE LIGAMENT
I FIBULAR COLLATERAL LIGAMENT
Molim te, ako nadjes vremena, reci mi koliko je ovo strasno, hocu li hodati kao pre, kakvi su rizici od operacije (imam sve filmove, CT, MR i x-ray) koliko godina traju reparirani i rekonstruisani ligamenti? I jos jedno pitanjce, razumeces me kao kolega-duvandzija...posto su mi radili bajpas na levoj povredjenoj nozi, zbog arterije koja je pukla, da li stvarno ne smem da pusim, jos bolje, da li bi ti pusio nakon takve intervencije?
Nadam se da si ti dobro, puno pozdrava i unapred ti hvala na vremenu,
Zana
P.S. Ako hoces, pisi mi na [email protected] ili ako imas skype, mozemo da se cujemo???
P.P.S. Bezuspesno sam pokusavala da ti posaljem PP...nie islo...
za Dr Veljka Jovanovica
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt: