interesuje me da li neko zna da li se nesto postize kuvanjem obicne,cesmenske vode?da li se poboljsava njen kvalitet? jer,pijem mnogo vode pa me mrzi da svaki dan ili svaki drugi trcim po balon od 5 litara
hvala!
samo ludu zenu moze da iznervira kad se stvar oduzi...
Ne poboljshava se kvalitet nego se samo prokuvavanjem unishte mikroorganizmi pa se tako umanjuje verovatnoca trovanja.
Problem je shto je takva voda bljutava ali to se reshava sa par kapi limuna i podnoshljivo je za pice.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
tamaraft napisao:Ne poboljshava se kvalitet nego se samo prokuvavanjem unishte mikroorganizmi pa se tako umanjuje verovatnoca trovanja.
Problem je shto je takva voda bljutava ali to se reshava sa par kapi limuna i podnoshljivo je za pice.
Koliko smisla ima piti prokuvanu vodu u kući a na nekom drugom mestu ( poslu, u gostima...) piti česmušu ili neku drugu vodu?
P.S. Ozbiljno te pitam, ne zekim se, jer živim na petom spratu u staroj zgradi ( ko zna kakve su cevi ).
Pa ima svrhe naravno, ja ne pijem vodu iz chesmi od kako sam saznala svashta neshto o vodovodu i tehnologiji chishcenja vode a i dovoljno je pipnete kozu posle kupanja, hlora koliko hocesh!
tako da ako ne flashirana onda prokuvavati, ili praviti chajeve, hladiti ih i piti kao ice tea, samo shto cesh sam uvek napraviti zdraviju varujantu, nece biti konzervansa kao u kupovnim, a mozesh da kombinujesh shto shta od biljchica!
ja sutra idem da kupim bosiljak i da potrazim koprivu za chaj!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Bosiljak ( osveštana voda) Kopriva( čista krv)
Podsetila si me na vreme kada sam sa porodicom letovala na visini od 1700m, brala koprive (uh još me peckaju ruke) i mešala ih sa kukuruznim brašnom i planinskim kajmakom, pekla ispod sača...mmmmmm
mishmali napisao:interesuje me da li neko zna da li se nesto postize kuvanjem obicne,cesmenske vode?da li se poboljsava njen kvalitet? jer,pijem mnogo vode pa me mrzi da svaki dan ili svaki drugi trcim po balon od 5 litara
hvala!
profesore znam ja, znam ja,
Profesor: kaћi.
Lujka, vodu kad plokuvaљ bude vlela i plћijezik.
he.he,he
Pa ima svrhe naravno, ja ne pijem vodu iz chesmi od kako sam saznala svashta neshto o vodovodu i tehnologiji chishcenja vode a i dovoljno je pipnete kozu posle kupanja, hlora koliko hocesh!
kako sta kamenac?pa koja je prva asocijacija kada pomenes nasu vodu? jel on ne moze nekako da se "preradi" u kucnim uslovima?
jako sam radoznala pa te molim da ,ako ti nije problem,podelis sa nama tvoje znanje o vodovodima!
pozdravic!
[quote="mishmali"][quote="tamaraft"]shta kamenac?? Ne razumem!
kako sta kamenac?pa koja je prva asocijacija kada pomenes nasu vodu? jel on ne moze nekako da se "preradi" u kucnim uslovima?
Draga moja, dok čekamo odgovor, ostaje nam samo dobri stari recept Naime, s obzirom da JABUKOVO SIRĆE ODLIČNO RAZBIJA KAMENAC, valjalo bi posle svake popijenei čaše vode sa česme odmah popiti čašu razblaženog jabukovog sirćeta ( 1jelovna kašika sirćeta, 1kk meda i voda) To ti je najbolja "prerada" u kućnim uslovima
super,ja sam iskreno vise za to nego kojekakve tabletice iz apoteke i hemiju.
odakle znas da razbija kamenolom? i jel moze to bez meda,ili on ima svoje ucesce u razbijanju?
hvala!
Posudu na kojoj ima kamenca napuni sa jabukovim sirćetom i ostavi da prenoći pa ćeš se uveriti
Moj suprug je za mesec dana regulisao pritisak i cirkulaciju l ( bez lekova) tako što je svako jutro pre ičega pio čašu tople vode u koju se doda 1 -2 jelovne kašike j.sirćeta i 1kk meda. Uz ovo je, zbog povišenog holesterola, koristio i onaj recept sa suvim smokvama i .... sada je sve OK.