Moj problem je malo specifican.
Naime, ginekolog mi je savetovao sto skoriju trudnocu zbog promene na grlicu materice. Inficirana sam HPV virusom, partner verovatno nije jer smo koristili prezervativ. Moje pitanje je na koji nacin da ostanem u drugom stanju a da se partner ne inficira. Napominjem da kondilome nemam. Interesuje me i to da li hpv virus moze da se pasivizira, posto se vec ne leci, nego se organizam sam bori protiv njega. Dakle interesuje me, da li virus miruje i kad, kao i to da li je moguca neka prevencija da se muskarac ne bi zarazio.
pozdrav
HPV i muskarci
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
upravo sam postavila slicnu temu u UROLOGIJI.
to sto ste koristili prezervativ nije idealna zastita. naime,ona ni ne postoji kad je HPV u pitanju.treba se raspitati o nacinima zaceca kod ginekologa strucnih ustanova.kod muskaraca ne ostavlja posledice kao kod zena.mnogi ih imaju a da to ni ne znaju.virus ne miruje,a kondilomi su samo nejgova manifestacija i nastaju uglavnom kod pada imuniteta.desavali su se slucajevi da se organizam sam izbori sa kondilomima ali sa virusom-ne verujem da ta mogucnost postoji uopste.
postoji mnogo nedoumica jos u vezi sa hpv om koje lekari ne mogu da odgonetnu.
sestra moja je imala kondilome pre par godina,skidala ih je,a u aprilu ove godine rodila zdravo i napredno dete.samo bi verovatno trebalo pratiti trudnocu i to je to...a muskarac?vrlo vazno
ja sam u toku sa skidanjem istih a trebalo bi i decko da se prekontrolise od ponedeljka. pamet u glavu. pozdrav.
to sto ste koristili prezervativ nije idealna zastita. naime,ona ni ne postoji kad je HPV u pitanju.treba se raspitati o nacinima zaceca kod ginekologa strucnih ustanova.kod muskaraca ne ostavlja posledice kao kod zena.mnogi ih imaju a da to ni ne znaju.virus ne miruje,a kondilomi su samo nejgova manifestacija i nastaju uglavnom kod pada imuniteta.desavali su se slucajevi da se organizam sam izbori sa kondilomima ali sa virusom-ne verujem da ta mogucnost postoji uopste.
postoji mnogo nedoumica jos u vezi sa hpv om koje lekari ne mogu da odgonetnu.
sestra moja je imala kondilome pre par godina,skidala ih je,a u aprilu ove godine rodila zdravo i napredno dete.samo bi verovatno trebalo pratiti trudnocu i to je to...a muskarac?vrlo vazno

ja sam u toku sa skidanjem istih a trebalo bi i decko da se prekontrolise od ponedeljka. pamet u glavu. pozdrav.
samo ludu zenu moze da iznervira kad se stvar oduzi...