Problem s grlom i glasnicama

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
printscreen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 30, 2007 8:30 pm

Problem s grlom i glasnicama

Post od printscreen »

Zadnjih pola godine imam probleme s grloboljom. Cesto glas puca, 5 min konstantnog pricanja i glas dosta ode. Hladna pića ne dolaze u obzir, i tog se drzim. Grlo najčešće boli izjutra kad se ustanem, mada topli čaj problem privremeno ukloni to se često ponavlja.

Pušač nisam, grlo trošio jesam, u zadnjih 2-3 godine(pevanje itd.) no tad nisam imao probleme ni blizu kakve imam sad kad glas racionalno koristim. Koristio sam kalcij u zadnjih par dana, i ima nekog učinka ali potpunog zalečenja nema.

Kod doktora sam išao, kaže da nema nikakvih loših znakova i da je sve uredu. Najgore mi je što ne znam u čemu je točno problem, jesu li glasnice otišle, ili je to neka grlobolja s drugim razlogom ili je nešto sasvim treće.

Voleo bih cuti vas savet ili iskustvo.
yeleena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 03, 2007 6:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od yeleena »

šta je taj doktor uradio od pregleda?

trebalo bi da odeš kod specijaliste, fonijatra ili fonopeda, da te pogleda podrobnije, da se vidi stanje sluznice glasnica i glasnice uopšte, da li je u pitanju hronični laringitis, da predloži terapiju ...

i ja sam pevač, razumem te potpuno.... nemoj piti ni vruće, već mlako, to je idealno :)... i najverovatnije i jeste od naprezanja pri pevanju, tako to ide.... treba da te pregledaju bolje, definitivno (laringoskopija i sl)

pozdrav
Odgovori