polenske alergije. UPOMOC!

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
megili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 10:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

polenske alergije. UPOMOC!

Post od megili »

Pozdrav svima, prvo ! Vodim borbu sa polenskim alergijama vec punih 12 godina. Od marta do oktobra sva sam slinava, natecena, zapusen nos, nepodnosljiv svrab u ocima, usima, grlu, na nepcu, u nosu...Alergo test pokazuje izrazito izrazenu osetljivost na polene korova, zatim trava pa drveca... Kljukam se raznoraznim lekovima koji me smire na sat-dva i onda ponovo ista stvar. Ne sminkam se jer kada kinem-sve ramazem i jednostavno me toliko svrbe oci da nema smisla stavljati jos nesto na njih i nigde ne smem da mrdnem bez bar 6 pakovanja papirnih maramica, kod kuce trosim 2 rolne toalet papira dnevno !!! Zahvaceni su samo gornji disajni putevi i usi i oci ! Onda mi uvek izadje nesto unutar nosa pri vrhu, malo (kao kraj spenadle ), mislim da je bele boje i tvrdo je i od toga me uzasno boli ceo nos, a moram da ga izduvam 10000000 puta dnevno, a boli....uzas !!! Zbog svega toga sam jako nervozna i razdrazljiva...Pila sam klaritin, presing (sumece i tablete ), avil, bronal, bekonase sprej, cak sam prImala i urbazon od 40mlg o ksinopen (sto me smiri na malo duzi period, ali sam sklona padanju u nesvest kada su igle u pitanju). Zna li neko neko trajnije resenje! Ima li pomoci ili cu vise od pola zivota provesti sa kijanjem, svrabom u drustvu papirnih maramica !!!
HVALA :-)
sophie87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 6:40 pm

Post od sophie87 »

Probaj Rinolan! Kod mene je isti slucaj kao i kod tebe i bas pomaze!
Medicus curat, natura sanat.
megili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 10:48 am
Kontakt:

Post od megili »

Hvala :-) Kako se pije ? Ima ga u apotekama ?
sophie87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 6:40 pm

Post od sophie87 »

Ako nema Rionolana u apotekama mozes kupiti Flonidan, istog sastava samo drugi proizvodjac.

Pije se 1x1 na dan, oralnim putem.

Nadam se da ce ti od njega biti bolje, mene je sada spasio na moru. Odjednom sam postala alergicna na borove ( smolu ).
Medicus curat, natura sanat.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Nikakav lek nemojte piti na svoju ruku, lek mora da vam prepise doktor na osnovu vashih simptoma i opshteg stanja organizma, vrste i obima alergije itd.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori