Molim za mišljenje u vezi rezultata krvne slike:
se 18
leukociti 14,7
limfociti 3,5
monociti 0,9
granulociti 10,3
limfociti 24
monociti 6
granulociti 70
eritrociti 5,01
hemoglobin 141
hematokrit 0,427
mcv 85,2
mch 28,1
mchc 331
rdw 11,8
trombociti 199
pct 1,9
mpv 9,4
pdw 0,140
crp kvantitativno 3,5
ca 125 ovarijum 4,69
urinokultura:patogene bakterije i gljivice nisu izolovane
povećani leukociti-uplala ili?
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zbog kakvih tegoba ste se obratili lekaru?
I ko vas je uputio za vadjenje krvi i ca marker?
Jeste bili na ginekoloshkom pregledu!? Da li je dr posumnjao na upalu jajnika? Neku drugu promenu?
Jeste imali u skorije vreme neko zapeljenje, upalu a da je niste osetili?
Leukociti vam jesu povecani kao i sedimentacija. CRp govori o sklonosti od oboljenje srca, a tumor marker o eventualnoj promeni tj mutaciji celija jajnika.
1-5x10 na deveti jenormalna vrednost leukocita, tako da vashi jesu u porastu, ali opet proverite kom tehnikom na kom principu su radjeni vashi testovi (aparati, parametri).
Ono shto moze da izazove ovako veliki broj leukocita jesu akutne virusne infekcije, mononukleoza, Epstein-Barr virus i hepatitis, toksoplazmoza, tuberkuloza, bruceloza, akutna limfoblastna leukemija.
Morate nam reci koje ste simptome imali i zbog chega ste se javili doktoru!
http://www.medicina.hr/aktualna%20tema/ ... _slika.htm
I ko vas je uputio za vadjenje krvi i ca marker?
Jeste bili na ginekoloshkom pregledu!? Da li je dr posumnjao na upalu jajnika? Neku drugu promenu?
Jeste imali u skorije vreme neko zapeljenje, upalu a da je niste osetili?
Leukociti vam jesu povecani kao i sedimentacija. CRp govori o sklonosti od oboljenje srca, a tumor marker o eventualnoj promeni tj mutaciji celija jajnika.
1-5x10 na deveti jenormalna vrednost leukocita, tako da vashi jesu u porastu, ali opet proverite kom tehnikom na kom principu su radjeni vashi testovi (aparati, parametri).
Ono shto moze da izazove ovako veliki broj leukocita jesu akutne virusne infekcije, mononukleoza, Epstein-Barr virus i hepatitis, toksoplazmoza, tuberkuloza, bruceloza, akutna limfoblastna leukemija.
Morate nam reci koje ste simptome imali i zbog chega ste se javili doktoru!
http://www.medicina.hr/aktualna%20tema/ ... _slika.htm
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Boliiii
oprostite što sam bila tako štura,Malo sam konfuzna i uplašena.Javila sam se doktoru zbog bolova u donjem stomaku koji traje više od dva meseca.Prvo mi je uradjen ultra zvuk jajnika i sve je bilo u redu.Posle je uradjen i pregled ginekologa koji je takodje bio u redu.Na pregdlog ginekologa uradjena je krvna slika i urinokultura.Iz svega toga on zaključuje da samo treba ponoviti krvnu sliku.Ja ne dobijam nikakvu terapiju a bol je i dalje prisutan,zadnjih par dana praćen je mučninom i povišenom temperaturom od 37.5,kao i dijarejom poslednja dva dana.Krvnu sliku radim ponovo u ponedeljak ali mene to boliiii.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Otvorili ste se ali ne dovoljno!
Kakav bol?
Oshtar, tup, probadajuci, konstantan?
Kada se javlja u toku dana, pre posle jela vishe? Prilikom aktivnosti?
Jeste li imali ikada problema sa stolicom mimo tih proliva sada?
Imate li slepo crevo?
Jel vam obavljen pregled palpacijom i boli li vas donji trbuh na dodir na nekom mestu posebno?
Imate li krvi u stolici ili urinu?
Smanjenu kolichinu urina u toku dana?
Jeste li radili ultrazvuk mokracnih kanala?
Takav bol kako ste ga opisali moze se povezati sa poremecajom funkcije creva, upalom slepog creva, upalom jajnika, opstipacijom, upalom mokracnih kanala...
Shto vishe informacija nam date to je veca mogucnost nashe pomoci.
Kakav bol?
Oshtar, tup, probadajuci, konstantan?
Kada se javlja u toku dana, pre posle jela vishe? Prilikom aktivnosti?
Jeste li imali ikada problema sa stolicom mimo tih proliva sada?
Imate li slepo crevo?
Jel vam obavljen pregled palpacijom i boli li vas donji trbuh na dodir na nekom mestu posebno?
Imate li krvi u stolici ili urinu?
Smanjenu kolichinu urina u toku dana?
Jeste li radili ultrazvuk mokracnih kanala?
Takav bol kako ste ga opisali moze se povezati sa poremecajom funkcije creva, upalom slepog creva, upalom jajnika, opstipacijom, upalom mokracnih kanala...
Shto vishe informacija nam date to je veca mogucnost nashe pomoci.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
naučiću i ja
Bol je konstantan,nije probadajući,više je tup bol,nije čak vezan ni vremenski tj boli i danju i noću,možda najviše ujutro.Najveće bolove imam u periodu ovulacije,zato sam se prvo i obratila ginekologu.
Nije vezan ni za mokraću tj.nemam bolove i peckanje prilikom uriniranja.Pregledan mi je abdomen,kaže dr da nije slepo crevo.
Sa stolicom nisam imala ranije problema.Ni sada nema krvi ni u stolici ni u urinu.
Ponekad mi se bol proširi na ledja i to u donjem delu.
Napominjem da mi je stomak naduven u donjem delu tj nisam dobila na težini a ne mogu da zakopčam niti jedne pantalone.
Dr me je čak pitao u kakvim uslovima radim,izložena sam visokim temperaturama i sedim od 07 do 16 svakog dana Ne znam da li to možda ima neke veze.
Nije vezan ni za mokraću tj.nemam bolove i peckanje prilikom uriniranja.Pregledan mi je abdomen,kaže dr da nije slepo crevo.
Sa stolicom nisam imala ranije problema.Ni sada nema krvi ni u stolici ni u urinu.
Ponekad mi se bol proširi na ledja i to u donjem delu.
Napominjem da mi je stomak naduven u donjem delu tj nisam dobila na težini a ne mogu da zakopčam niti jedne pantalone.
Dr me je čak pitao u kakvim uslovima radim,izložena sam visokim temperaturama i sedim od 07 do 16 svakog dana Ne znam da li to možda ima neke veze.