Šta posle Roaccutana

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
dukica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 5:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Šta posle Roaccutana

Post od dukica »

pre 2 nedelje sam zavrsila terapiju Roakutanom,i zadovoljna sam sto nema novih akni,ali su oziljci ostali. Lekar mi je dao SebaMed-ov sapun i gel za negu i preporucio tecni azot. Da li je to ok ili preporucujete nesto drugo? i da li je normalno da se pojave nove akne,ako se to desi u periodu menstrualnog ciklusa? Hvala!
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Morate i dalje temeljno cistiti lice kremom za kucnu negu ali i posecivati kozmeticara bar jednom mesecno. Kozmeticara morate upozoriti da ste se lecili Roacutanom. Ne preporucuje se istiskivanje komedona vec enzimski piling
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
dragan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:13 am

Post od dragan »

Gorana,
koja je razlika izmedju enzimskog pilinga i tretmana vocnim kiselinama, koji od ova dva je bolji za one koji su leceni roakutanom i koliko je potrebno da prodje vremena od kraja terapije pa do pocetka kozmetickih tretmana?

Pozdrav
dragan
Stalni član
Stalni  član

Post od dragan »

Izgleda nas je Gorana zaboravila :cry:
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Gorana je na putu, ali ocekujemo je sledece nedelje. :wink:
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Eto mene iz Londona sa Evropskog kongresa dermatovenerologa. Bilo je 6600 ucesnika i 500 izlagaca. Pravi vasar! Vratila sam se sa 20 kg vise. Pored knjiga za moga sina koji je pre par dana postao diplomirani istoricar dovukla sam i gomilu kongresnog materijala. Juce sam sa mojim studentima na predavanju koje sam odrzala odmah posle puta imala Workshop o raznim brendovima pa su mi se deca otvorila i njisnula i isprobala kvalitet preko dvadeset razlicitih preparata, da nauce razliku izmedju Loreala i lankoma, Vichy. ja i Neutrogene, RoC-a, Avene i LaRoshe Possay-a. U radnjama sam videla i Dermalogicu, na standovima Exfoliac i BioDermu, SkinCeuticals, bilo je mnogo raznih filera, mezoterapije, Lasera- broja im se ne zna-za tetovaze, strije, oziljke vitiligo, kombinacija radiotalasa, ultrazvuka i lasera za reoblikovanje tela, brojni dijagnosticki aparati. Svi odose na molekularni nivo, nivo bioinzinjeringa i genetskog inzenjeringa. Bila sam na konsenzusu o aknama mozda sam nesto novo naucila. O izbacivanju Roakutana niko vise ne govori-pa ipak je ovo Evropa. Najvise se govori o kvalitetu zivota sto smo i mi vec odavno otkrili. Da li se izleciti ili ne u dermatologiji je to uvek pitanje ali ako se pacijentu ili klijentu kvalitet zivota popravi i za 5 % i taj efekat se ne sme zanemariti 5% danas, 5 % sutra, 5 % preksutra pa ipak smo svakim danom sve bolji. U londonu je osim srede bilo divno vreme pa sam jedan deo boravka provela u predivnim engleskim parkovima medju gomilom ptica. Nadam se da necu zaraditi pticji grip o cemu Englezi naveliko trube! :)
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Ja se raspisala o Londonu a ne dadoh odgovor. Enzimski piling je komedoliticki-rastapa komedome, a piling kiselinama je keratoliticki -ljusti citavu povrsinu koze.
dragan
Stalni član
Stalni  član

Post od dragan »

Bas me zanima sta se pricalo o aknama, koliko se u Evropi u 21. veku uspesno nose sa ovim problemom? Ljudi danas idu na Mars a mi nesrecni izabranici se sa ovim zlopatimo citavu mladost, a mozda i starost.
Odgovori