Dr.opste prakse mi je obicnim pregledom, samo gledanjem, konstatovao kondilome (imao sam 5-6 sicushnih bradavica oko anaalnog otvora) prije 20-ak dana i propisao podofilin gel 0.5%, u appoteci su mi dali podofilin mast, kojom sam odmah poceo da mazem 3X sedmicno. Ubrzo su mi se otvorile rane na citavoj regiji ,od te masti pretpostavljam, tako da imam jako neugodan osjecaj, peckanje,bol pri sjedenju, vrsenju nuzde, dodiru... Da li je to normalno i shta bih trebao da uradim?
Poceo sam prije 3 dana, onako 'na svoju ruku' da nanosim (pazljivo tapkanjem pamucnim stapicem) POVIDON JOD i rane su se pocele povlaciti, a bradavica je manje i ima tek nekoliko malih na samom ulazu u rektum.
Da li se moze koristiti jod u ovoj situaciji?
Josh par pitanja:
1. DA li treba odrediti koja vrsta HPV virusa je u pitanju, DIGENE test?
2. Kojim testom i na koji nachin se odredjuje postoje li kondiliomi unutar rektuma?
3. Trebam li ici kod DERMATOVENEROLOGA ili pak kod GINEKOLOGA? zanam da u inostranstvu i muskarci idu kod sl.problema da im se urade pretrage, papnikolau test...
STA DA RADIM?
Molio bih za strucnu pomoc ali i za forumashe koji znaju ili imaju iskustva sa ovim. Svaki savijet, odgovor je dobrodoshao!
Hvala
desperando...