Imam 31 godinu i prosle nedelje mi je odredjena dijagnoza mastocitosis cutis.Uradjena je biopsija i potvrdjena je dijagnoza.Eho abdomena : Z. kesa ocuvanih zidova sa polipodnom formacijom vezana na zadnji zid velicine oko 3,6 mm (DDG. holesteroloza).Zucni vodovi urednog volumena.
Lab analize :SE 4/h,kompletna krvna slika i leukac. formula u granicam normale.Urin spec tez 1025,malo zamucen, zut u sedimentu dosta sluzi, malo kristala Ca oksalata, malo bakterija ostalo b.o. Biohemijske analize TBIL 26mmol/l, GLUK , UREA, CREA, TP, AST, ALT, DIBLC, HOL, HDL, TG,AST, ALT u granicam referentnih vrednosti.
Pride ovome i ono zbog cega sam otisao kod dermatologa uradjena dermatoskopija Neavii dysplastici (njih 7) :dermatoskopski nalaz ispitivanih nevusa ukazuje na displasticne nevuse sa manje ili vise izrazenom atipicnom vaskularno,asimetrijom oblika i nehomogenoscu boja.Uput kod plasticara za dalju obradu.
Konsultacija psihijatra (Zoloft za depresiju ),konsultacija kardiologa (tachycardia per anamesis :Holter EKG + hormoni stitne)
Inace majka mi boluje od malignog melanoma i na njeno insistiranje odem da mi pogledaju mladeze i crvene tacke kad ono jos sto stvari ispadose.
mastocitosis susp q822.2
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: dodatak
Dobro je sto je promena skinuta na vreme. Svi melanomi tanji od 1 mm imaju bolju prognozu od onih drugih. Treba da se javljas na kontrole na svaka 3 meseca. Uopste ne mora da bude strasno kao sto misliskekk napisao:plasticar uklonio mladez sa ruke, pristigli rezultati sa patolgije porazavajuci
maligni melanom breslow 0,58 mm , clark III ,