Cula sam, ali i na internetu citala, da se danas medju sastojcima mnogih krema i drugih sredstva za lice nalaze i oni koji se dobijaju preradom placente ili cak tkiva abortiranih fetusa. Kazu da narocito antiageing kreme sadrze takve supstance. Zanima me koliko je to istina. Odakle se dobija kolagen?
U BG u jednoj privatnoj apoteci prave gel sa nazivom Placenta gel. Na moje pitanje da li njihovi proizvodi imaju veze sa abortiranim fetusima, rekli su mi da sve sastojke dobijaju iz veledrogerija. Koliko sam ja shvatila odgovor nije bio ne.
Imam problema sa licem, ali uprkos tome, iz moralnih razloga necu da koristim takve proizvode, ma koliko oni bili djelotvorni. Stoga, molim i za savjet kome bih se u BG mogla obratiti za pomoc.
Ako ste informisani, voljela bih znati sta se radi sa abortiranim fetusima u nasim bolnicama. Na internetu sam citala, da je u svijetu to roba koja se prodaje po visokoj cijeni.
Sastojci krema dobijeni od abortiranih fetusa
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sta se radi po bolnicama sa tim placentama,ne znam.
Sto se placente u kozmetickim preparatima tiče, odgovor je sledeci:
u skladu sa pozitivnim propisima EZ, u kozmetičkim preparatima je dozvoljena samo govedja placenta.
Kolagen je ranije bio animalnog porekla, a u poslednje vreme je zamenjen kolagenom morskog porekla i biljnim kolagenom, npr. iz roda akacija.
Sto se placente u kozmetickim preparatima tiče, odgovor je sledeci:
u skladu sa pozitivnim propisima EZ, u kozmetičkim preparatima je dozvoljena samo govedja placenta.
Kolagen je ranije bio animalnog porekla, a u poslednje vreme je zamenjen kolagenom morskog porekla i biljnim kolagenom, npr. iz roda akacija.