Povreda sake(V-og prsta,tetiva,nerv)?!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Matiya
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 14, 2005 12:58 am

Povreda sake(V-og prsta,tetiva,nerv)?!

Post od Matiya »

Rodjen sam 12.9.1983 god.

23.9.2005 ,povedio sam saku,5-i prst na staklo,isekao.Primljen na mikrohirurgiju UC-a.

konacna dijagnoza:
VLC digiti III et IV manus dex. Decolman cutis dig.V manus dex.Sectio tend.FDS et FDP dig.V manus dex.Sectio n.digit.dig.V manus dex. S 61.0,S63.4,S66.1

Uradene su mi sledece operacije:
I OP:23.09.05:Suttura situat
II OP:24.09.05:Debridement.tenorraphio tend.FDP dig.V.neurorraphio n.dig. dig.V manus dex. Reconstructio

Konci su mi skinuti,imam gips podlaktnu sinu,koju bi trebal da skinem za 10ak dana.Mali prst mogu da pomeeram pomalo,vise na gore,a mnogo teze na dole...skoro ni malo.Vezan je nekom prackicom,za vezbanje,i u polozaju na dole.
Zanima me sledece...kolika je mogucnost,uspesnost oporavka,da li postoji mogucnost da mozda vremenom,terapijom i vezbama,uspem bar 50% "oporavim" tetivu
Iskreno cuo sam po nekoj prici,da je uspesnost oporavka,cak i kada operisu najveci strucnjaci sa ne znam kakvim znanjem,i opremom,do 5%

Da li moze neko da mi kaze nesto vise o ovom.Unapred zahvalan ! :cry:
Odgovori