pomozite ako znate

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ratko jocker
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 22, 2008 10:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pomozite ako znate

Post od ratko jocker »

Pokusao sam da pronadjem pomoc na podforumu o dugotrajnim bolovima u vratu, ali niko mi nije odgovorio.
Posto se trudim da se pridrzavam pravila resio sam da probam i na ovome.
Naime vec duze vreme imam problema sa cervikalnim sindromom. Pre par dana sam krenuo kod kiroprakticara, ali vrtoglavice od koje me najvise malteriraju i dalje traju bez prestanka. Kaze mi kiroprakticar da je prsljen C5 totalno blokiran, da imam dva nerva za vadjenje (sta god to bilo), kao i to da su mi se misici skroz slepili.
Zanima me da li neko ima iskustva sa kiroprakticarima kao i to da li postoji neki lek koji bi me resio ovog "ringispila"

Hvala unapred
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Da li su Vam, sem kiroprakticara, nesto savetovali fizijatar ili ortoped?
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Ti moras uraditi MRI da bi znao tacno dijagnozu.Ovde kod nas ne moze kiropraktik znati 100% sta nije uredu samnom/moze nagadati ali specijalista posle snimanja moze ti dati tacnu dijagnozu.S obzirom da mi je MRI pokazao ukljesten zivac u vratu ne zelim se usuditi ici kod kiroprakticara koji moze stanje pogorsati.Cak se ni surgeon ne usuduje operisati....
Rizik je veliki i ti snosis odgovornost.....
Bolovi su mi nepodnosljivi i idem videti neurologa/specijalistu za kicmu u ponedeljak.
Obrati se lekaru.To ti je moj savet!!!!
Sretno
Pozz :wink:
ratko jocker
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 22, 2008 10:20 pm

Post od ratko jocker »

Vec sam mislio da se niko nece javiti.

Dopler krvnih sudova vrata je pokazao da je sve u redu. Rendgen je pokazo okostavanje u tom delu kicme C5. Na kiropraktiku idem (jos uvek mrdam). Bolove nemam, ali vrtoglavica ne prestaje. Da li ima neki lek za bolju cirkulaciju. Sta savetujete?

Hvala puno
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Ratko, tako lepo ime :)

elem, zashto se lechite sami? Zashto od DOKTORA ne trazite savete?
Ok da se ovde informishete ali ne mozete recept i dijagnozu da dobijete preko foruma!

nadjite dobrog ortopeda ili josh bolje reumatologa ili najbolje fizijatra i neka vas upozna sa svim vrstama antibol terapija kod cervikalnog sindroma (TENS, laser, kineziterapija)

za kiropraktiku uvek ima vremena ali teshko da ce vam manipulacije vratne kicme resiti neki problem koji mozda nije koshtane prirode!

shta je sa misicima?
u kakvom su vam stanju misici koji prave mider oko vratnog dela kichme?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

ratko jocker napisao:Vec sam mislio da se niko nece javiti.

Dopler krvnih sudova vrata je pokazao da je sve u redu. Rendgen je pokazo okostavanje u tom delu kicme C5. Na kiropraktiku idem (jos uvek mrdam). Bolove nemam, ali vrtoglavica ne prestaje. Da li ima neki lek za bolju cirkulaciju. Sta savetujete?

Hvala puno
prvo idi ortopedu on ce ti dati uput kod radiologa na MR (tako ces istinski utvrditi sta ti je a i MR je sigurnija od rendgena manje zraci ali je steta skuplja sta ces)

Posle se opet vratis ortopedu sa izvestajem od radiologa i on ti kaze sta dalje., ja sam tako snimao koleno.
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

ratko jocker napisao:Vec sam mislio da se niko nece javiti.

Hvala puno
prvo idi ortopedu on ce ti dati uput kod radiologa na MR (tako ces istinski utvrditi sta ti je a i MR je sigurnija od rendgena manje zraci ali je steta skuplja sta ces)

Posle se opet vratis ortopedu sa izvestajem od radiologa i on ti kaze sta dalje., ja sam tako snimao koleno. :lol:
Odgovori