Molim za objasnjenje

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Marija73
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 06, 2008 9:12 pm

Molim za objasnjenje

Post od Marija73 »

Imam ceste bolove u levom kuku vec par godina. Uradila sam rendgenski snimak. Doktor je pregledao i konstatovao da su kosti kuka skroz uredu, da mi se karlicne kosti, posle tri prirodna porodjaja nisu bas skroz vratile na svoje mesto i da su mi misici na ledjima jako slabi. Pretpostavlja da je problem sa kukom usled upale ili neuralgije, ali to moze da se ustanovi UZ, koje bi trebala uraditi za 2. nedelje. Do tad pijem (Movali tab. 15mg 1x1, myoflex tab. 1x1,joint MD tab. 1x1) i fiz. terapija. Da li neko moze da mi objasni sta znaci dijagnoza Syndroma lumb. chr. Insuffintentio verth. lumb., instab. discoligamentarsis? Pozz
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Prevod dijagnoza je da se kod Vas radi o skupu tegoba koje poticu od slabinskog dela kicme, kao i nesposobnosti slabinskog dela kicme da u potpunosti vrsi svoju funkciju usled nestabilnosti izazvane slaboscu ili istezanjem ligamenata.
Sem dobijenih lekova, mislim da bi bilo dobro da Vam fizijatar pokaze vezbe za jacanje trbusnih i ledjnih misica kako bi oni svojim jacanjem dodatno stabilizovali kicmu.
Marija73
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 06, 2008 9:12 pm

Post od Marija73 »

Hvala puno.
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

javi se na fizioterapeutu da bi naucila vezbe, kasnije mzes da pocnes vezbe sa tegicima. ja ti preporucujem setnje ali nemoj previse dase naprezes pri bilo kojoj vezbi.

http://www.b92.net/zivot/zdravlje_i_lep ... 92050&fs=1

pitaj fizioterapeuta za ove i sl. vezbe, ako su ti teske za rad onda ce ti oni pojednostaviti .

I nemoj nikad da istezes nezagrejan misic.

Sve ovo sto sam ti rekao pitaj fizioterapeuta da ti pojasni nemoj nista da radis na svoju ruku.

ponekad ti vezbe pomognu vise od lekova.
Odgovori