povreda gornjeg stopala

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
markkoo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 10, 2008 3:27 pm

povreda gornjeg stopala

Post od markkoo »

Verovatno se svakom desi da se gornjim delom stopala oko 2cm od prstiju udari na ivicu kreveta kada mu prilazi ili na nogicu od stolice ili stola i toga se posle vise ni ne seti.

Medjutim u mom slucaju, vec nekoliko dana traje bol pri hodanju koji je nekada jaci nekada slabiji, kada namazem Fastum gelom, kao da malo popusti i to potraje nekoliko sati a ako nastavim dalje da hodam opet se javi bol i uvek malo natekne taj deo prednjeg stopala. Takodje sam mazao i Hepatrombinom, mast, i nista.

Kada mirujem ne boli me nista, ima slabiji otok, kao da su neki kapilari malo popucali. Nema pulsirajuceg bola i nema bola uopste, itd.

Posto mnogo hodam, takodje i poslom, retko imam prilku da odmorim, sem pri spavanju. Ovo traje vec desetak dana i sada vec 2 dana odmaram, sve vreme drzim nogu podignutu gore i mirujem, ne usudjujem se jos da zakoracim pravilno i savijem prste pri hodu.

Ne znam da li je prelom, naprsnuce, neka druga vrsta povrede ?

Ako doktor, ortoped zna sta mi je ciniti, bicu zahvalan za odgovor :) Hvala unapred.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ako ste udarili prste, moguce je da je doslo samo do malog istegnuca misica ili ligamenata; i takva povreda moze da dovede do otoka i bola, posebno ako ne date stopalu vremena da odmiruje i oporavi se.
Mada, moguce je da je doslo i do nekog naprsnuca, ali se to ne moze znati bez rentgenskog snimka.
Odgovori