Ta dva preparata mi je alergoglog savetovao da dajem sincicu (14 meseci) zbog ekcema koji ga orilicno svrbi i iritira.
Decak inace ima Atopiski dermatitis na licu i potiljku (u kosi)
Ovaj na licu se skoro sasvim povukao otkad koristim Stelatopia kremu, i samo se ponakd pojavi, ali vrlo retko i slabo.
Dok se ovaj na potiljku ne povlaci od te kreme. Kada mu na to mesto mazem Elocon, smiri se i ne svrbi ga, ali samo dok mu mazem tu kremicu. kada prestanemo sa mazanjem (posle 7 dana), samo jos par dana je miran i opet nanovo krece. Prilicno ga svrbi, sav je izgreban u tom delu od cesnja.
Alergolog mi je predlozio da probam sa Zyrtec tabletama 1/4 na dan i sa mazanjem linola gama preparata, u toku 6 nedelja.
Mene intersuje:
- da li Zyrtec sadrzi kortikosteroide?
- da li ima nus pojave?
- koliko je efikasan?
- koliko je preporucljivo davati ga ovakp malom detetu?
- ima li drugi nacin, bez lekova?
Zyrtec i Linola gama
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zyrtec nema kortikosteroide ni linola gama. To su odlicni preparati za atopijski dermatitis, ali fali preparat zprotiv stafilokoka. Probajte sa umivanjem pomocu Cu Zn gela Uriage, ali jos bolje dovedite dete u savetoivaliste ili ga slikajte pa posaljite fotografiju. Linola gama sadrzi gamalinoleinsku kiselinu u linola podlozi i odlicna je za negu atopske koze
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Okt 21, 2004 3:02 pm
Kada i gde mogu dovesti dete u savetovaliste?
Primetih da mu je koza sva hrapa, sada vec i na stomaku i ledjima, i da skoro svuda ima ekcem. do sada ga nije bilo toliko
Mazem mu Stelatopiu, pa nije puno crveno i mislim da ga ne svrbi, ali me brine.
Da li to ima veze sa vremenom? Cini mi se da mu se ekcem pojavi kada je losije vreme.
Primetih da mu je koza sva hrapa, sada vec i na stomaku i ledjima, i da skoro svuda ima ekcem. do sada ga nije bilo toliko

Mazem mu Stelatopiu, pa nije puno crveno i mislim da ga ne svrbi, ali me brine.
Da li to ima veze sa vremenom? Cini mi se da mu se ekcem pojavi kada je losije vreme.
- admin
- doktor.rs tim
- Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
- Kontakt:
Vise informacija oko savetovalista imate na http://www.doktor.rs/sbtrade/