Slabost u nogama

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Slabost u nogama

Post od ontario »

Doktore pozdrav,
koji su razlozi slabostima u nogama?Nekada mi se desi da posrnem,jednostavno nekada ne osecam svoje noge.Ujutro sam ustala i slabosto je velika sa neugodnim bolom u donjem delu kicme.Radila sam danas MRI lumbar ali zbog klaustofobije nisu mugli snimiti L1,L2 ali je sve ostalo snimljeno.Cekam nalaze....
Gornji deo kicme pokazao je ukljestenje zivca izmedu 5 i 6 prsljena i osteoarthritis/degenerative change.Jedan od specijalista mi je rekao da nikako ne pristaje na operaciju jer ce mi za izvesno vreme otici drugi prsljen i tako jedan po jedan.Njegova opcija je jedino lekovi....
Brinu me noge tj,slabost.....a neurologa idem videti 23 ovog meseca koja je bez MRI tvrdila da ja imam fibromalagiu.
Da li se promene vide i na L1-L2 ili nije toliko bitno sto mi nisu mogli snimiti mojom greskom?Tehnicarka mi kaze da je svima obicno L1 uredu ali da je moguce da ce mi snimanje biti ponovljeno ako doktor ne bude zadovoljan danasnjim snimcima.
Veliki pozdrav
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Moze li mi neko odgovoriti?
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Da li ste na forumu doktore?
Mozete li mi odgovoriti?
Pozz
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

A sta je bilo kod neurologa 23-ceg? Koliko se secam, tegobe traju dosta dugo i uglavnom je bilo govora da su posledica problema sa kicmom. Ne mogu da proverim sve postove koje ste poslali, ali mi se cini da je neki okvirni zakljucak bio da treba nastaviti lecenje lekovima i vezbama.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Pozdrav doktore!
Da trebala sam ici kod neurologa 28-eg ali sam morala otkazati jer su me zvali da radim.Ovako....bila sam na MRI vratnog dela koji je pokazao malo ukljestenje zivca izmedu 5 i 6 presljena,degenerativne promene znaci osteoarthritis i herniated disk.Ovako cim dobijem kopije nalaza prepisacu i poslati vam.Dobila sam iz bolnice CD sa MRI-a.....ali ne mogu vam poslati.Bila sam potom na MRI donjeg dela kicme koji nije 100%mogao da se obavi,(mojom krivicom)naime 1 i 2 prsljen nisu mogli videti,nego pocev od treceg do mislim 6 i 7-og.Nalaze cekam ne znam ih jos i nisam ih videla.Trazicu obadva pa cu vam poslati.Inace odnela sa CD u bolnici gde radim kod jednog od najboljih surgeona i kada je video rekao mi je samo lekovi nikako operacija jer kaze/"ja mogu operisati to,otice ti sledeci presljen i tako jedan po jedan,a ja ne zelim da ti dovodim zivot u pitanje.Ostala sam zbunjena i pomalo zaprepastena pa cu odneti taj isti CD drugom specijalisti da cujem i njegovo misljenje.Eto doktore dok mene boli ja odgovore ne dobijam.
Neurologa/zenu kojoj sam morala otkazati da vam budem iskrena ne zakazuje mi se opet kod nje jer je ona kada me je videla prvi puta bez nalaza MRI napisala izvestaj mojoj doktorici da ja imam fibromalagiju i nije mi verovala nego me ubedivala da sam jaka i da imam odlicne reflekse,savitljiva itd.......
Tada sam se razocarala. Zao mi je pa nisam mogla otici danas da je pogledam u oci i pitam zasto mi nisi verovala?
Ma nije sve to sada bitno,ja cim dobijem nalaze poslacu vam jer sam sigurna da cete moci da ih prevedete.
Imam u donjem delu kicme uz same presljene sa obadve strane kao "ciste"koje se pomeraju na dodir velicine manjeg orasa samo ne znam da li su ih mogli snimiti.Ja imam slabost u obadve noge,nekada posrnem i znam da sam se jako,jako udebljala ali misim da to nije normalno.Donji deo kicme me takode boli,a isto tako i te "ciste"kada pritisnem.Beze pod prstima........Sta je to doktore?
Oprostite na dugom pismu ali sam vam zelela sve objasniti.....
Poslacu nalze....
Veliki pozdrav :D
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Te "ciste", koje beze pod prstima, zbilja lice na fibromialgiju bar po opisu. A za ostalo da sacekamo nalaze...
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Doktore nije fibromalagija!!!!!
Evo nalaza:
L4-5 AND L5-S1 SHOW MILD DEGENERATIVE CHANGE WITH DISC SPACE NARROWING,DISC DEGENERATION,OSTEOPHYTE FORMATION AND FACET HYPERTROPHY.
THE L4-5 SHOWS A SMALL RIGHT CENTRAL DISC HERNIATION WITHOUT NERVE ROOT IMPIGEMENT.
THE L4-5 LEVEL SHOWS A TINY RIGHT CENTRAL DISC HERNIATION AND ANNUAL TEAR.

Nisu mogli videti 1 i 2 disk.....
Znate li engleski?
Pozdrav
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Ovaj nalaz ne spominje ukljestenje nerva o kome ste govorili 14.7. U sustini,ovaj nalaz pokazuje da na slabinskom delu kicme postoje manje degenerativne promene i manja pomeranja diskusa ali, ako je opis dobro napisan, tu nema nicega sto bi govorilo o potrebi za operacijom.
Vrlo je dobro sto nema pritiska na nervne korenove,
Odgovori